Премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов благодари на

...
Премиерът и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов благодари на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Това са най-скъпите избори - ще струват 150 млн. лева

Премиерът и водач на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов благодари на всички, които се занимават с изборите, откакто гласоподава в Банкя. По думите му, в случай че не е бил инатът на президента, изборите можеха да бъдат със седмица по-късно. По този метод те щяха да се проведат в по-спокойна конюнктура, тъй като страната към този момент излиза от третата вълна на COVID-19. Ваксинираните към този момент са повече от 500 000, а инфектираните понижават.

Борисов добави, че това ще бъдат най-скъпите избори, тъй като близо 50 млн. лв. са изхарчени, с цел да се закупят машини за гласоподаване. Около 10 000 машини за гласоподаване са закупени. Той уточни, че над 150 млн. лв. ще костват изборите.

" Ако някой желае на няколко месеца да се дават по над 150 млн. лв., вместо да се покачват приходите на хората, пенсиите, това е негово право ", сподели той.

Премиерът добави, че е получил голяма поддръжка от водачите на най-големите европейски партии.

" В този миг демонстрираха какъв брой е значимо България да продължи да бъде ръководена по европейски и устойчиво ", посочи Бойко Борисов.

Според него най-голямата поддръжка от Европейска комисия, която е получила страната ни, е била в петък посредством отпуснатите за страната ни в допълнение 1 300 000 ваксини на Пфайзер. " Това е поддръжка за българите, това е поддръжка за здравето на българите ", съобщи той.

Борисов добави, че са положени големи старания това да стане факт. Той благодари на Европейска комисия и на тези 19 страни членки на Европейски Съюз, които са се съгласили от техните ваксини да дават за здравето на българите.



Веднага откакто гласоподава, Бойко Борисов отиде в Дивотинския манастир. Там той беседва със свещеника, помоли се и разиска до каква степен е стигнала реставрацията.



Изборният ден стартира по проект тъкмо в 7 часа през днешния ден. В изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура през днешния ден избираме депутати за 45-то Народно заседание.

Гласуването ще продължи до 20:00 часа, само че в случай че пред секциите има гласоподаватели, то може да продължи до 21:00 часа.

Кандидатите за депутати са общо 6895. Те ще търсят поддръжката по прелиминарен лист на 6 732 316 души с право на глас. Справка за номера и адреса на изборната секция всеки може да направи на интернет страницата на Групово дело " ГРАО " към Министерство на регионалното развитие.

Стационарните изборни секции в страната са 11 983, в 9389 от тях ще има машини за гласоподаване. Отделно има преносими изборни секции за гласуващите под карантина и за хората в лечебни заведения.

Българите зад граница могат да упражнят правото си на глас в общо 465 изборни секции в 69 страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР