Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов тази вечер за

...
Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов тази вечер за
Коментари Харесай

Борисов отново даде сигнал, че само той командва в ГЕРБ

Премиерът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов довечера за следващ път през последните месеци даде сигнал, че единствено той командва в ГЕРБ. В излъчен онлайн във Facebook профила му диалог с кореспонденти в Брюксел той разгласи, че предстоят огромни трансформации в няколко структури на партията.

Допреди абсурда с жилището на неговия заместител в партията Цветан Цветанов Борисов го хвалеше таман за работата му със структурите тук-там, на което отдаваше и положителното показване на партията на изборите. Това не е първият случай, в който Борисов внушава с изявление, че точно той се разпорежда в партията си, а не Цветанов, каквото обществено усещане се сътвори през последните години. Преди ден Борисов пък непосредствено разгласи, че структурите добре си работят и без Цветанов. Повече за това четете тук.

Днес от Брюксел, където Борисов взе участие в съвещанието на Европейския съвет, разгласи, че ще разяснява резултатите от изборите в четвъртък или петък, когато и ЦИК разгласи окончателните данни. В идващите дни ще кажем какво вършим и по какъв начин го вършим, уточни Борисов. Единственото съответно решение, което довечера разгласи е, че някои локални структури на партията ще бъдат разформировани, а в други ще " честия всичко до корен ". Назова съответно структурите в Добрич и Плевен. В двата града ГЕРБ печели по-малко гласове на изборите от Българска социалистическа партия. Областният координатор в Добрич е Пламен Манушев, който е един от дейните депутати на партията. Начело в Плевен е различен народен представител - Владислав Николов.

Данните на Централната изборна комисия демонстрират, че в Добрич ГЕРБ печели 10 433 гласа или 22.79%, а на евроизборите през 2015 година гласовете са били 14 780 или 26.173% от вота. В Плевен също има доста утежняване при представянето на ГЕРБ. На тези избори за партията са дали своят вот 16 592 или 26.88%, а на предходните гласовете са били 20 516 или 26.454%.

Успях да си задържа партията и най-после ги минах всичките, въпреки всичко заключи Борисов към днешна дата като акцентира, че му е омръзнало да слуша социолозите и политолозите да споделят какво мисли той.

" Резултатите на ГЕРБ са доста положителни за положението, в което влязохме в тази акция. Ние сме изрично първа политическа мощ измежду работещите, младите и висшистите, губим от Българска социалистическа партия над 60 години и при ниско интелигентните с главно обучение. 21 области против три са тъкмо 7 пъти разлика. Това е като оценка ", разгласи Борисов.



На въпрос по какъв начин ще разяснява процесите в Българска социалистическа партия и подадената през днешния ден оставка от водача Корнелия Нинова Борисов за следващ път разгласи, че не се меси в работата на други партии. Мен доста пъти са ме подканяли или са правели такива подмятания и фактически съм давал оставка, когато съм виждал, че ръководството би трябвало да бъде преструктурирано, изясни той. Обясни, че за него са значими аплодисментите, които получил в ЕНП, за това, че е ГЕРБ е победила " водача на европейските социалисти в директен дуел. Другото си е работа на Българска социалистическа партия ".

Премиерът означи, че не чака още през днешния ден в Брюксел да се вземат решения за основните постове в Европейски Съюз. " На тези съвещания в Брюксел, в България им викаме пазарлъци, доста имена ще се трансферират ", уточни още той. По думите му предстоят още доста кръгове от договаряния. " Този, който първи приказва, той ще загуби. Това ще бъде едно надпреварване "

По думите му още е рано да се приказва кой ще е българският еврокомисар. " Мария Неделчева направи една доста добра акция и сами видяхте, че разликата сред нея и останалите претенденти бе потресаваща в нейна изгода като подготвеност, познания, учения, просветеност, лъчение ", съобщи Борисов. Посочи, че най-вече преференции от всички претенденти за евродепутати е събрала точно Мария Габриел.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (576)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР