Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави членовете и

...
Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави членовете и
Коментари Харесай

Борисов за 12 години ГЕРБ: Похвали за работата и призив да се стегнат партийните редици

Премиерът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави членовете и симпатизантите на организацията по отношение на 12-годишнината от основаването й. Министър-председателят се обръща с привет и към регионалните координатори на Политическа партия ГЕРБ, общинските й управления, кметовете и общинските съветници на Политическа партия ГЕРБ, депутатите и евродепутатите от партията, оповестява " Епицентър ".

Поздравителният адрес е подписан и от всички заместници на Борисов - Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

" В ГЕРБ постоянно сме се управлявали от визията, че триумфът на България е вероятен, в случай че се обединим като нация, която не е пленник на предишното и в случай че работим за страната не с хоризонта на избран брой мандати, а повдигайки погледа си към по-амбициозни национални цели. Затова в името на България неведнъж сме подавали и ще продължим да подаваме ръка на всички, които слагат триумфът на страната и бъдещето на жителите преди всичко. Искаме всички дружно да организираме страната ни по този начин, че да съумяват работливите, дейните и способните ", написа в документа.

Ето и цялостното му наличие:

Преди 12 години учредихме ГЕРБ с ясното схващане, че поставяме началото на една друга партия. 12 години по-късно, в 7 от които управляваме, постигнахме 11 победи, работихме и независимо, и в коалиция. Управлявахме във време на макроикономическа рецесия, изплащахме милиарди необезпечени разноски, наследени от предходни държавни управления – аварирали енергийни мегапроекти, фалирана банка и спрени еврофондове, дупки в бюджета за милиарди, и всичко това в изискванията на интернационална изолираност, в каквато бе сложена страната ни. 

За тези 12 години сме се водили на първо място от задачата да стабилизираме страната и само с работа сме успявали да получим доверието на жителите за промените, които организираме. Усилията ни са ориентирани на първо място към подобряването на стандарта на живот на българските жители и резултатите са налице. Инвеститорите по целия свят знаят, че България е привлекателно място за бизнес. Безработицата доближи рекордно ниски равнища. През 2009 година минималната заплата беше 240 лева, а междинната - 609 лева През 2019 година минималната заплата ще доближи 560 лева, а междинната ще надвиши 1200 лв.. Минималната пенсия 2009 година беше 124 лева, а от 1 юли следващата година всички пенсии ще бъдат преизчислени и минималната ще стигне 220 лева Брутният вътрешен артикул по време на ръководството на Тройната коалиция беше едвам 66,3 милиарда лева, а през 2019 година ще стигне рекордните 116,4 милиарда лева За последната година и половина увеличихме заплатите на българските учители почти с 50%, а в границите на мандата ще бъдат удвоени. Обновяваме материалната база и реформираме образователните стратегии в учебните заведения. След две години България ще има една от най-модерните просветителни системи в света, която ще приготвя съответно децата за цифровото бъдеще. Инвестираме в електронно ръководство, инфраструктура и сигурност. С всичките тези старания и промени ще достигнем доближаване по редица равнища с Европейския съюз. 

Постигането и гарантирането на положителни финансови индикатори за една страна са най-обективният аршин за нейното развиване. Последният бюджет, който държавното управление и Народното събрание гласоподаваха, както и данните на интернационалните рейтингови организации ни дават съображение да продължим напред. Диалогът с гражданското общество в никакъв случай не е бил проблем за нас. Винаги сме чували и ще чуваме всеки сериозен глас. Доказателство за това са десетките проблеми, които сме решили в разговор с жителите. 

ГЕРБ се разви като същинска систематична партия. Чрез структурите на партията и действителния партиен живот ГЕРБ се опита да чуе проблемите на българските жители във всяко едно обитаемо място в страната. Пряката връзка с хората е главен принцип в работата ни освен по време на избори, а когато и да е. В ГЕРБ постоянно сме разбирали и отчитали грешките, които позволяваме.

Предвид идните европейски и локални избори следващата година структурите на партията би трябвало в най-кратки периоди да създадат проверки по места и да отстранят всички недостатъци и неточности. От позицията на открит и непрестанен разговор с българските жители, би трябвало да поставим всички старания да получим изрично доверието им, с цел да затвърдим необратимия развой за одобряване на България като сигурен и постоянен сътрудник в Европейски Съюз и НАТО. 

Днес повече от всеки път всички имаме потребност от надпартиен разговор по значимите геополитически тематики за развиването на страната и Европа. България от дълго време е във фокуса на значими събития и процеси. И за всички нас е от изключителна значимост да водим спор на европейски политически език. Българското председателство на Европейския съюз беше добър образец в тази посока. Утвърдихме България като водач на Балканите и фактор, с който всички се преценяват. Благодарение на волята ни успяхме да понижим съвсем до нула миграционния напън върху България. Станахме и действителен участник в ръководството на миграционните процеси към Европа, скъп сътрудник в договарянията с трети страни и прецизен реализатор на дилемите по опазването на външните граници на Европейски Съюз. 

В ГЕРБ постоянно сме се управлявали от визията, че триумфът на България е вероятен, в случай че се обединим като нация, която не е пленник на предишното и в случай че работим за страната не с хоризонта на избран брой мандати, а повдигайки погледа си към по-амбициозни национални цели. Затова в името на България неведнъж сме подавали и ще продължим да подаваме ръка на всички, които слагат триумфът на страната и бъдещето на жителите преди всичко. Искаме всички дружно да организираме страната ни по този начин, че да съумяват работливите, дейните и способните. 

В персонален проект благодарим на всички, които работят за триумфите на ГЕРБ и за богатството на България. Знаем какъв брой огромна част от времето, което би трябвало да бъде отдадено на обичаните хора, отделяте за общата ни идея. Признателни сме за напъните и сме уверени, че всичко това си заслужава, когато погледнем резултатите от работата ни.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР