Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов посрещна лично в

...
Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов посрещна лично в
Коментари Харесай

Докато се състави другото правителство Борисов нагледа доставката на ваксини

Премиерът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов посрещна персонално в понеделник доставката на 62 010 дози ваксини против Covid-19 на Pfizer/BionTech. И в деня след изборите той остана правилен на включванията си във Facebook без публицисти и право на въпроси по настоящи тематики и се похвали с изпълнени обещания. Той бе съпроводен от здравния министър Костадин Ангелов и шефа на Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) Богдан Кирилов. По време на включването бе преповторена за следващ път известна от предходната седмица информация за доставките, която бе от шефовете на ИАЛ и " Пирогов ".

" Докато се сформира другото държавно управление, значимо е всеки ден да си гледаме уговорката, обещахме българите да имат най-хубавите ваксини. Изрично наблягам – безвъзмездни и доброволни. Само април над 700 000. Пускайте и зелени коридори. Пускайте и оптимално на персоналните лекари. Да се имунизират, тъй като това е единственият късмет да се измъкнем от пандемията ", заръча Борисов.



" Поел съм ангажимент. Изпълнил съм го. Никой не може да ми каже, че няма ваксини “, добави той.

В последните седмици държавното управление на Борисов търпи голям брой рецензии, че не е възнамерявало добре поръчката на ваксини против ковид, което е довело до незадоволителни доставки в първите месеци на годината и в резултат на това страната ни е най-изоставащата във имунизационния развой в Европа. В края на предходната седмица страната ни дружно с още 4 страни от Европейски Съюз бе определена да получи спомагателни количества РНК ваксини от, с цел да навакса изоставането.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР