Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е силно ядосан

...
Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е силно ядосан
Коментари Харесай

Бойко Борисов е бесен на Цветанов, застава зад Томислав Дончев

Премиерът и водач на ГЕРБ Бойко Борисов е мощно сърдит на заместника си Цветан Цветанов, поради позицията му да не подава оставка от нито един пост и по този метод да не поема отговорност за "апартаментгейт ", който тресе страната.
Двамата са се чули нощес по телефона. Цветанов е заявил пред Борисов отвод да се дръпне настрана от публичната сцена, макар голямото неодобрение, което събира. Той не се счита за отговорен, защото всичко по договорката с евтиния му ВИП-апартамент съгласно него било законно.
За Борисов обаче е значимо публичното мнение, гласа на улицата и моралния удар, който понася партията.
Борисов е сърдит и на обстоятелството, че Цветанов провежда опозиция в партията - под диктата на заместника му се готвят заявления от партийните структури, които да го пазят и да акцентират незаменимостта му като партиен строител и уредник. Това значи, че Цветанов желае да изправи партията против Борисов. "Тази партия аз съм я основал ", акцентира при започване на абсурда Борисов и непроменяемо държи това да се знае от всички.
Премиерът е ядосан и на фенстраницата във Facebook "Цветанов е почтен ", където най-верните му депутати към този момент пишат заклеймяващи офанзивата против Цветанов постове. Страницата е споделена от ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов, а също и от председателката на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.
Публичен изразител на мнението на премиера е вицепремиерът Томислав Дончев, който в остро изявление през вчерашния ден по БНР съобщи, че абсурдът ще търпи развиване и че държанието на Цветанов нанася политически вреди на държавното управление.
Дончев загатна, че не може да има толерантност към нито един политик, който е изгубил доверието.
"Дори и най-стабилната парламентарна настройка не би могла да избави някой, във връзка с който доверието е изчерпано, съобщи пред БНР вицепремиерът. "Прав е Томислав ", подчертал няколко пъти Борисов в стеснен кръг, давайки да се разбере, че споделя тезите му. Дори изпуснал репликата: "Ще го махна Цветанов! ". Засега обаче не е ясно от кой пост Борисов желае да освободи Цветанов.
Цветанов е сондирал мнение в групата и е изискал депутати да излязат обществено в негова отбрана. Засега никой не се е навил с изключение на дежурните представители.
Нещо повече - най-малко дузина от народните представители, които имат социална тежест, не утвърждават държанието на Цветанов. Според тях, в случай че виновността на Цачева е, че е сключила договорка на данъчна основа, с което е ощетила бюджета, то при Цветанов може да се приказва за търговия с въздействие, поради поправката "Артекс ", която с негово подпомагане е предходна през Народното събрание.
Очаква се Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която ще заседава в четвъртък, да вземе "правилното решение ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР