Премиерът и кандидат за депутат на ГЕРБ Бойко Борисов не

...
Премиерът и кандидат за депутат на ГЕРБ Бойко Борисов не
Коментари Харесай

Няма да санкционират за Борисов за агитация с джипа

Премиерът и претендент за народен представител на ГЕРБ Бойко Борисов не е глобен за обиколките с превоз на Националната работа за защита (НСО) по време на акцията, защото по закон джипът не е държавен превоз, а част от защитата на министър-председателя. Това се схваща от протокол от съвещанието на Централната изборна комисия ( ЦИК ) по тъжба на Българска социалистическа партия.

Социалистите желаеха Борисов да бъде санкциониран, защото в акцията обикаля из страната, употребявайки държавен запас, в това число и автомобил на НСО. Санкциите за пропаганда с обществен запас са от 3 до 15 хиляди лева

Избирателната комисия обаче остави жалбата без решение, а съдружие " Боец " апелира позицията пред Върховния административен съд.

" За да кажем обаче, че има държавен запас, би трябвало да се обърнем към Закона за националната работа за защита. По силата на член 15 от същия закон, който е отворен пред мен, защитата по закона включва: персонална защита, защита на обекти, защита на мероприятия и профилиран превоз. А във връзка с лицата, които се употребяват от всички типове защита, в член 20, алинея 1 се споделя: " На президента, ръководителя на Народното събрание и министър-председателя в страна се обезпечават всичките типове защита. " Аз не виждам за какъв държавен превоз става въпрос и във връзка с член 182, алинея 3, в случай че по силата на Закона за националната работа за защита на министър-председателя наложително се обезпечава длъжностен превоз с оглед обезпечаване защитата на неговата персона ", изяснява Андреев.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР