Премиерът Гълъб Донев ще подпише днес заповед, с която възлага

...
Премиерът Гълъб Донев ще подпише днес заповед, с която възлага
Коментари Харесай

Донев: Вече виждаме движения на някои цени на храни надолу, започва изготвянето на механизми срещу спекулата

Премиерът Гълъб Донев ще подпише през днешния ден заповед, с която разпорежда на участниците в Националното координационно звено да изготвят механизми за наблюдаване и надзор на образуването на цените на питателните артикули на бъргарския пазар и да предложат ограничения в сходство с националното и европейското законодателство.

Това разгласи самият той при започване на постоянното съвещание на Министерски съвет. Председател на Националното координационно звено е вицепремиерът Христо Алексиев.

" Поскъпването на питателните артикули е сензитивен въпрос, дори мъчителен за огромна маст от хората в България. В резултат на напъните на държавното управление през последните седмици излизат на ярко някои нелоялни търговски практики, свързани с образуването на цените. Заради спекулациите по тематиката " далавера " още веднъж ще уточня, че националното координационно звено предлага ограничения за преодоляване на цените, които следват пазарните правила, изключително прозрачността и нелоялната конкуренция ", посочи той.

Гълъб Донев добави, че някои искрено са злоупотребили с тематиката като са си приписали заслуги за рухването на цените, употребявайки цената на сиренето, с цел да отклоняват или привлекат вниманието на публиката.

" Ще напомня какво споделя народът ни в сходни обстановки - другарството си е другарство, само че сиренето е с пари. В търсенето на решения разчитаме на партньорството на комерсиалните вериги, с които не водим война, а диалог. Разговор, който започнахме още предходната есен. Ще отбележа, че в последно време виждаме придвижвания на някои цени на храни надолу, обозначени като трайна промоция, което персонално аз разгадавам като знак за преосмисляне на методите за образуването на цените на храните в комерсиалните вериги ", сподели той.

Предстои държавното управление да предложения на последваща среща представителите на комерсиалните вериги като в нея ще вземат присъединяване и производителите, сподели още Донев.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР