Премиерът Гълъб Донев и министърът на финансите Росица Велкова представят

...
Премиерът Гълъб Донев и министърът на финансите Росица Велкова представят
Коментари Харесай

ЧАО, евро! Гълъб Донев и Росица Велкова представят Бюджет 2023

Премиерът Гълъб Донев и министърът на финансите Росица Велкова показват параметрите на държавния бюджет за 2023 година Той е направен от служебното държавно управление и ще бъде импортиран за гласоподаване в Народното събрание. Донев към този момент се ангажира, че макрорамката ще влезе в Народното събрание до края на април.

" В последните дни всички приказват за бюджет. Финансовият проект за оставащите месеци от 2023 година без подозрение е най-сериозната задача, която следва пред всички нас. Докато всички приказват за бюджет, в Министерство на финансите се работи интензивно за правенето му. В последните месеци представяхме причините на служебното държавно управление да предложи на 49-ото Народно заседание план на закон за държавния бюджет за 2023 година със съответните приходни и разходни ограничения за реализиране за бюджетно салдо с недостиг от 3% от БВТ на страната, който да дава отговор на критериите за Пакта на непоклатимост и напредък ", уточни Донев. 

В момента в държавата действа Бюджет 2022, който в края на предходната година бе продължен от 48-ото Народно заседание.

Сега огромната задача пред новите депутати ще бъде да одобряват импортирания от служебното държавно управление бюджет, с цел да се не се стигне до финансов колапс на страната.

За в този момент е ясно, че служебния кабинет предлага от 1 юли всички пенсии да бъдат нараснали с 12%. Това планува плана на Закон за бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2022 година


 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР