Премиерът Джорджа Мелони в събота обеща пълната подкрепа на Италия

...
Премиерът Джорджа Мелони в събота обеща пълната подкрепа на Италия
Коментари Харесай

Италия заяви на гостуващия Зеленски, че залага на победа на Украйна

Премиерът Джорджа Мелони в събота даде обещание цялостната поддръжка на Италия за Украйна в нейните старания да отблъсне " бруталната и несправедлива експанзия " на Русия.

Говорейки дружно с гостуващият за пръв път от началото на войната президент Володимир Зеленски, тя сподели, че Италия ще продължи да доставя Украйна с оръжия и ще поддържа страната му толкоз дълго, колкото е належащо. " Залагаме на успеха на Украйна ", сподели Мелони.
След рецензии първоначално за неуверена реакция на Берлин, страната се трансформира в един от най-големите снабдители на финансова и военна помощ на Украйна, изпреварвайки други европейски сили като Франция, напомня " Ройтерс ". Германия разгласи в събота 2.7 милиарда евро (3,0 милиарда долара) военна помощ за Украйна, най-големият подобен пакет от съветското навлизане до момента, и даде обещание спомагателна поддръжка за Киев толкоз дълго, колкото е належащо.

Матарела удостовери цялостната поддръжка на Италия за Украйна във връзка с военна, финансова, филантропична помощ и помощ за възобновяване в кратковременен и дълготраен проект, съгласно източник от кабинета на президента.

 Италия съобщи на гостуващия Зеленски, че залага на победа на Украйна
© Reuters

Той също по този начин сподели на Зеленски, че до момента в който всички, които поддържат Украйна, желаят мир, " това би трябвало да бъде същински мир, а не капитулация ", сподели източникът.

В " Туитър " Зеленски назова визитата си в Италия и Ватикана " Важно за наближаващата победа на Украйна! "

Зеленски отлетя за Рим с италиански държавен аероплан, ескортиран над италианското въздушно пространство от изтребители.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР