Премиерът Димитър Главчев поздрави участниците в 76-ия Национален поход По

...
Премиерът Димитър Главчев поздрави участниците в 76-ия Национален поход По
Коментари Харесай

По стъпките на Ботевата чета: Димитър Главчев подкрепя националния поход с допълнително финансиране

Премиерът Димитър Главчев поздрави участниците в 76-ия Национален поход „ По стъпките на Ботевата чета “ и показва своята поддръжка, като се причисли към тях в част от похода. Това е една от най-мащабните прояви в границите на Ботевите дни, която притегля над 1600 души, в това число огромен брой възпитаници.

Походът се организира по обичайния маршрут от Козлодуй до връх Околчица и е най-старата и всеобща родолюбива туристическа демонстрация в България.

Въпреки увеличаващия се брой участници през годините, финансирането на похода е останало непроменено на към 135 000 лв. за близо десетилетие. След среща сред министър-председателя и изпълнителния шеф на АЕЦ „ Козлодуй “ Валентин Николов, стана ясно, че атомната електроцентрала ще даде спомагателни 65 000 лв. за поддръжка на мероприятието.

Главчев възнамерява още веднъж да се причисли към участниците в неделя и да извърви последните 11 километра до връх Околчица , където ще се състоят кулминационните прояви, отдадени на 148-ата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

Вижте с какъв брой усилват обществената пенсия за напреднала възраст от 1 юли

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР