Премиерът Димитър Главчев е възложил на Държавна агенция Национална сигурност“

...
Премиерът Димитър Главчев е възложил на Държавна агенция Национална сигурност“
Коментари Харесай

Главчев възложи на ДАНС проверка на Симеоновския лифт

Премиерът Димитър Главчев е упълномощил на Държавна организация „ Национална сигурност “ " инспекция на обстоятелствата и събитията, довели до прекратяване на действието и на последното лифтово оборудване в Национален парк „ Витоша “, оповестиха от Министерски съвет.

В писмото си до ДАНС министър-председателят подчертал върху необятното публично неодобрение по проблема. " Със прекъсването на последния работещ кабинков въжен превоз пораждат въпроси във връзка с екологичната и транспортната сигурност на района, както и по отношение на качеството на живота и здравето на жителите ", изтъкнал още министър председателят.  

С оглед на функционалностите, регламентирани в член 2 от Закона за ДАНС, министър-председателят Димитър Главчев разпорежда на Агенцията да извърши инспекция и да го уведомява от време на време за резултатите от нея, коментират от държавната пресслужба.

Ето какво гласи посочената наредба от Закона за Държавна организация национална сигурност:

Чл. 2. (1) Държавна организация " Национална сигурност ", наричана по-нататък " организацията ", е профилиран орган към Министерския съвет за осъществяване на политиката по отбрана на националната сигурност.
(2) (Изм. - Дъждовни води, бр. 15 от 2013 година, в действие от 01.01.2014 г.) Държавна организация " Национална сигурност " е юридическо лице на бюджетна прехрана със седалище София.
(3) (Нова - Дъждовни води, бр. 15 от 2013 година, в действие от 01.01.2014 г.) Председателят на организацията е първокачествен разпоредник с бюджет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР