Премиерът Денков ни каза, че Лукойл са обещали да платят

...
Премиерът Денков ни каза, че Лукойл са обещали да платят
Коментари Харесай

Борисов: Денков ни каза, че Лукойл са обещали да платят 500 млн. лева данъци

Премиерът Денков ни сподели, че " Лукойл " са дали обещание да платят 500 млн. лв. налози. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в Стара Загора.

 

Той приказва пред публицисти преди предизборна среща в Стара Загора.

 

Разбрахме се складовете на " Лукойл да бъдат отворени и за други вносители на горива, съобщи още Борисов.

По-рано през днешния ден (не)коалиционните сътрудници от ПП-ДБ обявиха на брифинг, че са срещу свикването на изключително съвещание в Народното събрание за възможното превъзмогване на ветото на президента върху Закона за енергетиката. Причината - към момента България е в предизборна акция.

 

Преди среща с партийния актив Борисов изясни, че са се разбрали монополът за съхранението на газа да бъде възложен и на другите компании, които внасят горива. Решението за дерогацията пък ще бъде взето като има общо решение след 8 ноември. От " Лукойл " били дали обещание с изключение на налозите настрана от януари да платят и каквото е насъбрано като отговорности. Лидерът приказва това преди да излезе известието на Лукойл, че те не дължат нищо и си заплащат в период всиччки отговорности към Българрия.

 

Борисов изясни, че по-рано през днешния ден е бил в австрийското посолство, където видял 14 " старейшини от ЕНП ", с цел да поддържат Денков в Австрия като се приказва за Шенген. Огромен австрийски бизнес има в България и всичко това би трябвало да оказва помощ в нашите връзки и да оказва помощ на Денков ", добави той.

 

" Отново аз, който си дадох мандата, дадохме си депутатите, съм им отговорен за нещо - че не желаят да вървят в петък в Народното събрание. Ако не дойдат, ветото на президента ще го отложим за различен ден. Вижда ми се озадачаващо единствено поради " Лукойл " да не преглеждаме ветото, което е обвързвано със закона на енергетиката, който двете партии сме дали своят вот. Вместо да дойдат да го отхвърлим, което ще е общ триумф, те споделят, че им вършим някаква пиар акция. Това ще е победа за тях, за нас. Втората точка - за митниците и " Булгартрансгаз ", за горивата складовата база. Кое ги тревожи и смятат, че би навредило на имиджа им предизборно, откакто през вчерашния ден се разбрахме? ", ядосан бе на утринните престрелки Борисов.

 

Той напомни, че при правенето на " Балкански поток " е споделил, че един ден това ще е печатница за пари и по тази причина 100% от компресорите са персонална благосъстоятелност на българите. " Транзитните такси на година стават 3 милиарда Той коства толкоз и половината се е изплатил, Смятайте какво сме създали. Когато те удариха, безусловно вярно по " Газпром ", прекратиха доставките на съветска молекула, не че не е същата през Гърция и Турция, ние ги подкрепихме, платихме скъпо за това.

 

Нашите складове са цялостни със скъпа газ, вървяха до Америка да търсят газ, само че ги подкрепяхме, че това бе против експанзията на Путин. Какъв е този боязън за " Лукойл ", каква е тази неистова поддръжка? Готови са да се караме. А желаеме единствено да си платят налозите. Бензинът и нафтата станаха 4 лева ", настоя водачът на ГЕРБ.

 

Той съобщи, че е склонен с Кирил Петков, че не би трябвало да се приказва " на коляно ", " само че след 8-и, в случай че не си платят налозите, ще има дерогация. Да създадем горивата за българите налични. Между уралския и бренда разликата е близо 40 $. По-евтино ли е тук? 2008 и 2013-2014 година, един път Орешарски бе финансов министър, след това министър председател, призна големи отговорности на " Лукойл " и ние след тях 5 година приспадахме отговорности, по тази причина не плащаха налози. Сега, в случай че има подобен проблем, да споделят ", обърна се той към държавното управление

 

Увери и чиновниците в Бургас, че рафинерията ще продължи да работи, " тъй като е огромно оборудване и като страна сме дали доста бонуси, с цел да я има през годините ".

 

" Няма да вкарваме в петък дерогация, до момента в който не стане ясно ще си заплати ли " Лукойл " налозите. Ако отхвърлим ветото на президента, от вторник българите ще получват по 3 млн. всеки ден. По 30 дни - над 93 млн. Вместо да ги приберем в бюджета, с цел да има и за коледни добавки и инфраструктура, ние някак си се отхвърляме от тях ", продължи да упорства той за изключителното съвещание на Народното събрание. Според него, като отхвърлят ветото, държавното управление ще рапортува в Брюксел, че законът за енергетиката е признат и няма да чакаме парите по проекта или чак 8 ноември.


" Втората точка - това, което се разбрахме за Митниците, за " Булгартрансгаз ", за горивата и складовете, това вършим. Кое ги уплаши и кое съгласно тях им вреди на имиджа предизборно ", попита той.

 

" Когато те удариха по " Газпром ", безусловно вярно, ние ги подкрепихме и платихме доста скъпо за това. Нашите складове са цялостни със скъпа газ, вървяха до Америка да търсят танкери, ние ги подкрепихме. Не мога да схвана какъв е този боязън за " Лукойл ", каква е тази неистова поддръжка, в това число са подготвени и да се скараме ", възмути се водачът на ГЕРБ.

 

" За газа нямаше проблем, ние удържахме и запазихме от съветското въздействие българската енергетика. Сега желаеме да създадем същото за " Лукойл ", а те си късат ризите за тях ", скочи Борисов.

 

" Те нервничат, а Делян Добрев им се връзва, отива и им дава отговор ", сподели още той.

" Истински се надявам нашите кметове да завоюват изборите и трите партии, които поддържат това държавно управление - ГЕРБ, ППДБ и Движение за права и свободи да имат най-вече кметове. 100% сме правилни. Няма да вкарваме в петък дерогация, до момента в който не стане ясно ще си заплати ли " Лукойл " налозите. Ако в петък отхвърлим ветото на президента, от вторник всеки ден ще се връщат 3 млн. лева от " Лукойл " ", изясни ръководителят на ГЕРБ.

" В петък, когато ние, трите партии, отхвърлим ветото, те ще рапортуват в Брюксел, че законите са признати и ще могат да си получат парите. Вчера беше малко обидно, когато Денков пристигна, сподели, че имал доста работа в универстиета в Благоевград, стана и си потегли. Асен Василев имал работа във Варна. Аз си пристигнах от Добрич за тази среща ", съобщи Борисов и влезе за среща с членове и симпатизанти на партията.

 

Препълнената зала го посрещна с овации.

 

" Голямата ни концепция е на създадем маршрут за културен туризъм, където няма на никое място по света. Ние сме измежду трите страни с най-вече монументи в Европа. Другите са Гърция и Италия. Те се знае какво вършат, а ние продължаваме да куцаме. Вече 2 или 3 година нямаме финансиране, караме на общинските бюджети. Моят апел към бъдещото ръководство на ГЕРБ е да се върнем към културния туризъм. Идеята ми е да имаме специфичен заместник-министър, който да дава отговор особено за културния туризъм ", сподели от трибуната археологът проф. Николай Овчаров.

" Ако съберем всичко свършено от нас, това ще е книга от 200 - 300 страници. Ние водим акция, в която не се занимаваме с нашите съперници. А те го вършат непрекъснато. Но, изборите ще минат и ще тябва да се ръководи. Донесъл съм цялостна стратегия във всеки един бранш. Има ли различен кандидат-кмет, който може да покаже такава стратегия ", сподели кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

 

" В неделя сме изправени пред избора за кого да гласуваме. Ние, определените от вас, не сме съвършени. Аз също имам своите грехове и проблеми. Смятам, че вървим в вярната посока. Затова имам смелостта да желая доверието ви, " добави Живко Тодоров.

 

Думата за малко взе Делян Добрев, който изясни, че в случай че в петък ПП-ДБ отидат в Народното събрание, би трябвало да гласоподават " Лукойл " да заплаща всеки ден по 3 млн., които да се връщат на хората по бензиностанциите по формата на 73 стотинки на литър гориво.

Бойко Борисов стартира изявлението си, като съобщи сърдечни поздрави от Антон Хекимян, който е родом от Стара Загора. Хекимян щял да пристигна на срещата, само че имал телевизионно присъединяване.

" На Шипка паметниците - 27 м камбанария беше паднала. Оправихме я. За 3 година сигурно щяхте да имате спортна зала. 3% недостиг и над 3% е нещо доста неприятно. Това значи, че ти бъркат в джоба. Той води до задължения и банкрут ", сподели той от трибуната.

 

" Само живеещите в санираните блокове - да пристигна страната да ви санира без пари, би трябвало да гласувате, в случай че имате памет. Оставих 1,35 милиарда лева за " Хемус ", похарчиха ги, подготвени пари ", ядоса се Борисов.

 

" Помните ли какъв брой ми ядоха ушите за " Балкански поток "? Сега Асен Василев му постави такса, което прави 3 милиарда лева на година. А целият план е 3 милиарда лева Сега какво - по 3 милиарда лева за България... Този план е 100% български. Само това да съм ви направил... Дали ще гласоподават за Живко Тодоров? Ами той е по-малък от тях. Делян Добрев е по-млад от Асен Василев. Те били млади, а моите - остарели ", сподели Борисов.

 

" Като желаят, да стои дерогацията. Но да си заплащат налозите ( " Лукойл " ). Над 29-ти жителите мога да си изберат две неща. Едното е да трансфорат всеки общински съвет в сглобка, т.е. нещо неработещо или мъчно работещо. Второто е най-малко общините да бъдат като гръбнак ", сподели още Бойко Борисов.

 

" Когато ние управлявахме, България я даваха за образец за справяне с незаконната миграцията. Британският министър председател пристигна и снима по границата. Шегувах се с него, че доста напред сме минали, веднага като той снима границата. Векератата не го арестуват. Когато строихме оградата, Ердоган ми се обажда и ме пита " Бойко, какво строиш "... Но, това няма да се повтори отново ", сподели той. И напомни, че довечера има Шампионска лига. " Всеки си има недостатъци. А път ме чака ", пошегува се Борисов на изпроводяк.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР