Премиерът Бойко Борисов заяви при откриването на програмата Grow with

...
Премиерът Бойко Борисов заяви при откриването на програмата Grow with
Коментари Харесай

Борисов: Дигиталните умения са богатство, Чичко Google знае всичко

Премиерът Бойко Борисов съобщи при откриването на програмата " Grow with Гугъл ", че тази самодейност е доста добра за дребните и междинните компании.
 
Инициативата е част от поетия от " Гугъл " ангажимент, за превъзмогване на цифровото разделяне в Европа, като компанията е оповестила, че ще помогне на 1 млн. европейци да намерят работа или да реализират бизнес напредък до 2020 година, което е част от напъните на водената от Европейска комисия " Коалиция за умения и работни места в региона на цифровите технологии ".
 
 БГНЕС

Премиерът посочи, че цифровите умения и знания са освен обща просвета, само че и благосъстояние. Той означи, че светът се развива с ускорени софтуерни темпове и всеки месец се появяват нови приложения, също така цифровите технологии навлизат в наземния и въздушния превоз.
 
„ Дигиталните умения и знания са освен обща просвета, само че и благосъстояние. Всеки от нас споделя: чукни Гугъл и това може би е най-честата имитация. Чичко Google знае всичко “ , сподели Борисов.
 
Същевременно Борисов акцентира нуждата от електронизация на учебниците , като уточни измежду дилемите на страната да влага в това, с цел да вървим всички на една скорост. Трябва да се променяме, в случай че желаеме да сме конкурентни на пазара, освен на европейския, само че и на този в Съединени американски щати, Китай и Япония, посочи Борисов и подсети, за традицията на България в региона на високите технологии.
 
 БГНЕС

Той означи, че в дневния ред на идните срещи на високо ниво участва тематиката за дигитализацията на Западните Балкани, наред с инфраструктурната съгласуваност, което ще разреши задържането на младежите в района.
 
Премиерът осведоми, че му следва през днешния ден среща с отрасловия еврокомисар по тематиката „ превоз “, като съобщи, че чака да има " много тежки диалози ". Нашите водачи, които работят в Европа, са положителни и доста западни компании, биха желали да ги имат в техните компании, посочи министър председателят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР