Премиерът Бойко Борисов заяви пред британския премиер Тереза Мей позиицята

...
Премиерът Бойко Борисов заяви пред британския премиер Тереза Мей позиицята
Коментари Харесай

Борисов поиска от Мей Лондон да гарантира правата на гражданите от ЕС

Премиерът Бойко Борисов съобщи пред английския министър председател Тереза Мей позиицята на България при договарянията, водени сред Брюксел и Лондон, да бъде обезпечена правна сигурност на жителите от Европейски Съюз и това да е първокачествен приоритет.
Борисов уточни, че мощна и обвързваща роля за връзките сред двете страни е огромната българска диаспора в Обединеното кралство. " Това са висококвалифицирани експерти, които дават огромна добавена стойност на английската стопанска система ", съобщи българският министър председател, който се срещна с Мей в Брюксел преди началото на Европейския съвет.
България и Англия ще продължат положителното си съдействие за гарантиране на сигурността в Европа, ръководството на миграционните потоци и битката с тероризма, бе безапелационното мнение на Борисов и Мей.
Британският министър председател уточни, че е осведомена чудесно с напъните на страната ни за запазване на границата на Европейския съюз и приветства държавното управление за постигнатото.
Във фокуса на диалозите бе и тематиката за отдръпването на Обединеното кралство от Европейски Съюз. „ Страните ни имат отлични двустранни връзки, потвърдили своето значение през годините, и излизането на Англия от Европейски Съюз няма да наруши съдействието и другарството сред тях “, акцентира министър-председателят Бойко Борисов.
Министър-председателят на Англия Тереза Мей предложения Борисов да посети Обединеното кралство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР