Премиерът Бойко Борисов заяви, че целта на страната ни е

...
Премиерът Бойко Борисов заяви, че целта на страната ни е
Коментари Харесай

Борисов: Юнкер лично благослови газовия хъб!

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че задачата на страната ни е да притегли компании в Саудитска Арабия, които вършат огромни газопроводи.

По думите му има огромен интерес към България, което е доказано и от краля, и от външния им министър.

" Независимо от големите разлики, които има, единствено разговорът може да помогне за битката с тероризма, битката с миграцията ", добави Борисов.

Той посочи, че е разговарял с гръцкия министър председател Алексис Ципрас за четиристранна среща - Сърбия, Македония, Гърция и България.

" С сътрудниците вървим доста напред. Казах му, че до юни ние ще създадем първата копка за интерконектора с Гърция - той ни е доста значим за диверсификацията на газовия хъб " Балкан ". Важно е да има доста участници, с цел да е оптимално почтен търгът. Газовият хъб е нашата цел, Юнкер персонално сподели, че го благославя. Той ще подсигурява същите количества газ, които имаме, да продължаваме да ги имаме ", изясни министър председателят.

" Европейски Съюз знае, че ние се борим за него, с цел да остане същото количество газ, което имаме и в този момент. Ако нямаме тръбите, би трябвало единствено да внасяме. Знаете с какво изпитание махнахме 3 медиатори преди 3-4 години ", разяснява още той.

Премиерът уточни, че президентът Румен Радев е " политически водач ", тъй като взема страната на една партия.

" Имам доста работа, политически водачи не желая да разясня. Не се греша в техните решения. Когато взимаш страната на една партия, се превръщаш в политически водач ", сподели Борисов.

По думите му провокациите, пред които е изправен районът на Близкия изток и Северна Африка, са провокации и за Европейски Съюз. " Това може да се изясни както с географската ни непосредственост, по този начин и с построените в годините връзки в търговията, стопанската система, образованието, културата и други “, съобщи пък Борисов в изявлението си на Първата среща на високо ниво сред страните членки на Европейски Съюз и на Лигата на арабските страни (ЛАД) в египетския град Шарм Ел-Шейх.

Според него фокус на общите дейности би трябвало да се сложи върху неконтролираната миграция, трафика на хора, икономическата и обществена неустановеност, екологичните проблеми и др.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР