Премиерът Бойко Борисов заяви, че България е решила изцяло проблема

...
Премиерът Бойко Борисов заяви, че България е решила изцяло проблема
Коментари Харесай

Бойко Борисов: България е решила изцяло проблема с мигрантите

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че България е решила напълно казуса с мигрантите. Пред 400 делегати на среща на Европейската национална партия в София, Борисов посочи, че в случай че останалите страни не се оправят със страховете на хората от мигрантския напън, това ще се отрази на резултатите от европейските избори следващата година. По време на форума, водачът на ЕНП Жозеф Дол уточни, че съгласно него българските социалисти не съществуват, откогато страната ни е поела председателството и че завиждат поради триумфите на Бойко Борисов.

Премиерът Борисов изиска политически решения за мигрантите, строга защита по границите и усмиряване на хората. Разкритикува европейската дипломация по тематиката и я дефинира като голям неуспех.
Бойко Борисов - министър-председател: Длъжни сме да вземем ограничения. Ще влизат толкоз, колкото можем да интегрираме, колкото можем да се погрижим. За другите ще плащаме, ще оказваме помощ да стоят близо до обитаемоте си места. Ако не вземем това решение, след няколко години, може би още следващата година на евроизборите ще преживеем първите огромни разочарования и това ще докара до злополука.
Борисов уточни, че на евровота във всяка страна ще бъде подложен въпросът за мигрантската рецесия.
Бойко Борисов - министър-председател: Борисов се оправи, нула % напън, само че какво ще кажат другите? България на 100 % реши въпроса с мигрантите, на нас ни е мъчно да пазим шенгенското пространство, назад на това, което някои страни членки приказват. Хората ги е боязън. Ако продължаваме да шикалкавим, ще почнат да ни бият не социалистите. Виждате - на никое място триумфът не е на социалистите. Ние би трябвало повече към този момент да внимаваме популисти и националисти да не излязат. Социалистите са систематична партия, хубави, неприятни, с тях може да се партнира.
Борисов означи, че кохезионната политика би трябвало да остане за всички страни като един от инструментите за превъзмогване на разликите сред районите. И че след Брекзит би трябвало да се увеличи таксата, която ще заплащат страните членки. Заяви, че Брекзит се е случил поради страха от мигрантите.
Бойко Борисов - министър-председател: Няма спор за никой в Европа, в това число и за тези, които най-силно " хейтят " Европейски Съюз, че това е най-хубавото място за живеене и най-хубавият съюз в света.
На среща с представители на ГЕРБ, водачът на ЕНП Жозеф Дол уточни, че социалистите завиждат за триумфите на Борисов.
Жозеф Дол - президент на ЕНП: Бойко, ние сме положителни другари от години. Както споделих тази заран, той е огромният ръководител, тъй като той ръководи Съвета на Европейския съюз до първи юли. Смятам, че добре стартира твоето председателство и то ще бъде доста сполучливо.
От София ЕНП започва самодейностите си на локално ниво за евроизборите следващата година.
Цветан Цветанов - зам.-председател на ГЕРБ: Европейските избори ще бъдат генералната подготовка на нашите кметове и структури в страната.
Есента на 2019 година у нас предстоят и локални избори.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР