Премиерът Бойко Борисов заминава на официално посещение в Туркменистан.В страната,

...
Премиерът Бойко Борисов заминава на официално посещение в Туркменистан.В страната,
Коментари Харесай

Борисов ще участва във форум за Каспийско море в Туркменистан

Премиерът Бойко Борисов отпътува на публично посещаване в Туркменистан.В страната, която е третата по величина стопанска система в Централна Азия, Борисов ще има двустранна среща с президента Гурбангули Берди-мухамедов и ще взе участие в първия Каспийски стопански конгрес на 11 и 12 август в курортния град Аваза.

Форумът е първият по рода си, откакто предходната година петте страни с изход на Каспийско море - Русия, Иран, Азербейджан, Казахстан и Туркменистан, подписаха Конвенция за статута му. Фокус на полемиките ще бъдат развиването на икономическото съдействие в Каспийския район и основаването на условия за огромни планове. Форумът ще събере държавните и държавните ръководители на каспийските страни, водачи на заинтригувани страни, близки до Каспийския район, както и представители на интернационалните организации.

По време на полемиките ще бъдат разисквани ролята на каспийската стопанска система в световен подтекст, вложенията в петролната и газовата индустрия, търговията и туризма. България и Туркменистан ще подпишат двустранни документи, готови от Междуправителствената българо-туркменистанска комисия за икономическо съдействие, която също ще заседава в „ Аваза ". Борисов получи покана за присъединяване от президента през май, след срещата им в Туркменистан през 2015 година 12 август е и Денят на Каспийско море. За събитието се чакат 1500 посетители от целия свят, както и високопоставено присъединяване от петте страни с изход на Каспийско море.
 Бойко Борисов отпътува на посещаване в Туркменистан Бойко Борисов отпътува на посещаване в Туркменистан
Премиерът Бойко Борисов отпътува на публично посещаване в Туркменистан.В страната, която е третата по величина стопанска система в Централна Азия, Борисов ще...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР