Премиерът Бойко Борисов за пореден път подкрепи евроинтеграцията на Западните

...
Премиерът Бойко Борисов за пореден път подкрепи евроинтеграцията на Западните
Коментари Харесай

Борисов припомни на Германия важността на Западните Балкани

Премиерът Бойко Борисов за следващ път поддържа евроинтеграцията на Западните Балкани, изтъквайки смисъла ѝ за мира и сигурността на Европа.
" България е деен и пореден покровител на европейската вероятност на страните от Западните Балкани. По време на нашето председателство на Съвета на Европейски Съюз положихме огромни старания за връщането на тематиката в дневния ред на Европейски Съюз, тъй като консолидираното на района със Съюза е стратегическа инвестиция в мира, демокрацията, просперитета, сигурността и стабилността на Европа ", сподели Борисов в изявлението си по време на програмното съвещание на Групата на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Бундестага, което се организира в Берлин.
Той акцентира, че точно признанието за позитивния принос на България във връзка с европейския път на Западните Балкани е и делегирането на отговорността страната ни да ръководи Берлинския развой. " Първото в историята взаимно председателство на Процеса с Република Северна Македония е акт на самопризнание на постигнатото историческо Двустранно съглашение сред нашите две страни, което е позитивен образец за добросъседски връзки ", сподели още министър председателят Борисов, представен от пресслужбата на Министерски съвет.
В изявлението си пред представителите на ХСС министър председателят се спря още върху Многогодишната финансова рамка за интервала 2021-2027 и нуждата от ефикасното систематизиране на ресурсите сред обособените цели на Европейски Съюз.
" Като външна граница България добре схваща нуждата от обезпечаване на задоволителни средства за новите цели, изключително в региона на миграцията, сигурността и защитата ", добави Борисов. Той акцентира, че също толкоз значимо е бюджетът на Европейски Съюз да влага в напредък, претовареност, конкурентоспособност и конвергенция, което значи по-добър живот за всички европейски жители.
Министър-председателят приказва и за сигурността и единството на Европейски Съюз, като засегна и въпросите на идващия институционален цикъл.
" България приветства избирането на госпожа Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейска комисия. Лично аз, като министър председател, поставих доста старания в поддръжка на нейната кандидатура и мога да кажа, че сме извънредно удовлетворени от резултата – член на Европейската национална партия става и първата жена ръководител на Европейска комисия ", безапелационен бе Бойко Борисов.
Българският министър председател посочи градивното съдействие сред България и Германия, което се отличава с дългогодишни обичаи и отлични вероятности, като през актуалната година означаваме 140 година от установяването на дипломатически връзки.
" България и Германия развиват динамично съдействие във всички области – политика, сигурност, стопанска система и търговия, туризъм, обучение, просвета и просвета ", подчертава Борисов пред представителите на немския Бундестаг. Той акцентира, че има извънредно натоварен политически разговор на всички равнища, което е основа за сполучливото справяне с общите провокации освен пред двете страни, само че и в европейски проект.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР