Премиерът Бойко Борисов вече не иска продължението на руския газопровод

...
Премиерът Бойко Борисов вече не иска продължението на руския газопровод
Коментари Харесай

Борисов вече не ще да се говори за Балкански поток

Премиерът Бойко Борисов към този момент не желае продължението на съветския газопровод " Турски поток " през българска територия да се назовава " Балкански поток ", както самият той подреди преди време, с цел да избегне обвързването на градежа у нас с " Турски поток ", против който Съединени американски щати предизвикаха наказания. Но това, че у нас планът е наименуван " Балкански поток ", държавното управление разчита, че няма да бъде обиден от затегнатите предходната седмица наказания против компаниите, участващи в този план и " Северен поток 2 ". Планира се рестриктивните мерки за бизнес със Съединени американски щати да обиден освен компаниите, полагащи тръби по дъното на морето, а и тези, предлагащи финансови застрахователни и други услуги за двата газопровода.

Вероятно по-тази причина и Борисов желае напълно да се разграничи от " Турски поток " и по време на инстекция на градежа на трасето у нас споделя на изпълнителния шеф на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов: " За да няма никакви спекулации, към този момент си го назоваваме инфраструктура, газова на България, ние си правиме наша българска инфраструктура ".



Обясненията на Малинов за газопровода са прекратени с разпореждане да осведоми за случая с газопровода Кулата – Сидирокастро, който гръмна преди два дни, най-вероятно поради обезценка на тръбите, които са близо 30 години.

" И тази нощ продължихме възстановителните работи. Тази заран газоподаването е възобновено, налягането нараснало и двупосочните доставки ще бъдат изпълнени в цялостен размер ", рапортува Малинов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР