Премиерът Бойко Борисов увери в предаването на БНТ Панорама, че

...
Премиерът Бойко Борисов увери в предаването на БНТ Панорама, че
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Няма да остане ненаказан човек

Премиерът Бойко Борисов увери в предаването на Българска национална телевизия " Панорама ", че всички членове на ГЕРБ, които са направили нарушавания с пазаруването на жилища и строителството на къщи за посетители, ще си понесат отговорността.

Бойко Борисов, министър-председател: Всеки, попаднал в такава обстановка, всеки немислил с главата си, всеки поддал се на манталитета си или решил, че всичко му е разрешено, ще си понесе най-тежкото наказване и отговорност.
Борисов добави, че " подаването на оставка е половината от работата ".
Бойко Борисов, министър-председател: Ще бъде направено всичко, с цел да се възцари справедливостта и да се върнат парите.
Премиерът изрази страдание, че свадите нанасят тежки вреди на ГЕРБ, макар огромните достижения по време на присъединяване й във властта.

Борисов благодари на медиите, че с следствията си са извадили нескрито нарушаванията.

Запитан дали ще подаде оставка, Борисов съобщи, че ще завърши мандата си. Той още веднъж отхвърли изказванията, че идната му цел е президентският пост. Бойко Борисов увери, че откакто завърши мандата си като министър председател, ще се отдръпна в партията.

Той акцентира, че денят на прошката за заместника му Цветан Цветанов ще е на 26 май - денят на европейските избори. Той оприличи абсурда с жилището на Цветанов на стартиране на катран в кацата с мед и увери, че си е направил изводите.
Бойко Борисов, министър-председател: От човек с извънреден престиж, той заличи всичко положително, с това, което направи.


По мотив връзките с президента Румен Радев Борисов разяснява, че двамата имат разлики, само че по доста въпроси работят дружно.

Министър-председателят разяснява и упования избор на " Фолксваген " за инвестиция в нов цех в Югоизточна Европа, където България, Сърбия и Турция са вероятни дестинации.

Борисов заяви, че до две седмици бордът на шефовете на немският автомобилостроител ще дойде у нас за оглед на вероятния терен, където ще бъде вероятно издигнат заводът му.

Борисов заяви, че на 7 май българската делегация по договарянията за пазаруване на нов аероплан за бойната авиация ще замине за договаряния в Съединени американски щати. Ако се реализира договореност за цената и за настояването за 10% реинвестиции в България, искане за смяна в бюджета за складиране на първа вноска за покупката, ще бъде импортирано в Народното събрание.

Предстои на 20 май в Кирково да бъде направена и първа копка на газовия интерконектор с Гърция.

До 2-3 години Северна България ще бъде изцяло изменена, увери още министър председателят. Тогава ще бъде приключена автомагистрала " Хемус ". До края на годината тя ще стигне до Плевен и Ловеч.

Министър-председателят съобщи, че миграционната заплаха стои пред България " с цялостна мощ ", само че че сега миграционен напън у нас няма.

Борисов разяснява идното посещаване на папа Франциск като " политически знак към това, което направихме ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР