Премиерът Бойко Борисов увери бизнеса, че правителството не готви забрана

...
Премиерът Бойко Борисов увери бизнеса, че правителството не готви забрана
Коментари Харесай

Борисов увери, че няма да се забрани вносът на дрехи втора ръка

Премиерът Бойко Борисов увери бизнеса, че държавното управление не готви възбрана за вноса на облекла втора ръка. Коментарът му е в отговор на писмо, съгласно него, на асоциация на внасящите такива артикули.

Никога не е ставало въпрос за този бизнес и този проблем, сподели Борисов по време на изключителна среща в Министерския съвет, на която бяха оповестени ограничения за водната рецесия в Перник. Тя бе излъчена онлайн във фейсбук профила на премиера. Повече за това четете тук.

През седмицата предприятията от рециклиращата промишленост желаеха незабавна среща с новия министър на екологията Емил Димитров, откакто ръководещите оповестиха концепцията си за въвеждане на едногодишен мораториум върху вноса на боклуци в страната. Според бизнеса вместо тотални забрани първо би трябвало да се усъвършенства контролът, защото цялостна възбрана ще ощети преработващата индустрия.

Министърът на финансите Владислав Горанов, който на изключителната среща подсети на премиера да разяснява тематиката, цитира писмо съответно на Асоциацията на вносителите и преработвателите на облекла, в което нейните членове се притесняват от възбрана на тези артикули, които са и суровина.

Никога не сме ги разглеждали тях, отпадъци е това, което е в Топлоелектрическа централа " Бобов дол " (в който стартира следствие за горене на боклуци без позволение, повече тук - бел. а.), на пристанището и мисля, че всички би трябвало да приветстват дейностите на управляващите това да бъде разрушено, разгласи Борисов. Никога не е ставало въпрос за тази асоциация и този проблем. Изземват се пепелината от тецовоте, с цел да се види какво е горено там, тъй като се споделя, че се изкарва повече отпадък в сравнение с се вкарва, уточни той откакто бе открит нелегално импортиран отпадък през пристанище във Варна(повече четете тук).

Обяви, че поради ограниченията, които са взети, по надзор на вноса на боклуци, към този момент някои " под паника хвърлят по улиците и бягат ". Посочи, че доста институции, измежду които Министерство на вътрешните работи, ДАНС и митниците работят за секване на възможен противозаконен импорт на боклуци, само че нямало да издава всички ограничения, които се взимат.

Междувременно тази заран Районната прокуратура в Бургас разгласи, че управлява досъдебно произвеждане за нерегламентиран импорт на 20 контейнера с италиански боклуци на пристанище, стопанисвано от " БМФ Порт – Бургас " ЕАД. Товарът е превозен с транспортен съд на 5 септември 2019 година, като му е бил избран режим краткотрайно депозиране за период до 90 дни. По документи, стоката е била заявена като пластмасови боклуци и каучук.
Изпращач на контейнерите е италианското сдружение " Дентиче панталеоне " със седалище Авелино, Италия.
Получател на товара е българското комерсиално сдружение " Блацион " ООД, със седалище и адрес на ръководство в София. Негов шеф е Блаже Игнатовски – жител на Северна Македония.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР