Премиерът Бойко Борисов успокои, че няма увеличен миграционен натиск към

...
Премиерът Бойко Борисов успокои, че няма увеличен миграционен натиск към
Коментари Харесай

Борисов: Няма увеличен миграционен натиск към България заради ситуацията в Сирия

Премиерът Бойко Борисов успокои, че няма повишен миграционен напън към България поради обстановката в Сирия. На откриването на новия сектор на Автомагистрала " Хемус " Борисов и военният министър Красимир Каракачанов разясниха думите на Ердоган, че ще отвори границата за 3 милиона бежанци, колкото има сега в Турция.

Борисов съобщи, че българо-турските връзки постоянно са били отлични и добросъседски и това е в основата на нулевия миграционен напън по българо-турската и българо-гръцката граница. Той съобщи, че е доста значимо а бъде спазено съглашението сред Европейски Съюз и Турция и България и Турция за реадмисия на мигранти.
Бойко Борисов: Нашите връзки с Турция са добросъседски. Много пъти, когато Европа е била срещу него, единствено аз съм отивал там. Най-важното е съглашението с Турция Европейски Съюз да го поддържа такова, каквото сме го разписали. Каквито и ограничения да се вземат, в случай че дойдат 50-100 хиляди на оградата, ще я съборят и ще минат. Вчера беше един човек от турската граница влезнал, те си го прибраха. Днес е нула. Като сме с Каракачанов - няма ужасно.Красимир Каракачанов, министър на защитата: Взели сме всички ограничения надалеч преди тези изказвания. Помните предходната година, по директива на премиера, инспектирахме, с моя сътрудник Младен Маринов, границата при кулата. Допълнителните уреди, които се построиха, преместваемите уреди, които би трябвало да подкрепят гранична полиция, в случай че се появи вълна. Имаме подготвеност. Не би трябвало да се основава неуравновесеност в обществото. В рамките на 2 часа се реагира. До 24 ч. над 2000 военнослужещи могат да бъдат на границата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР