Премиерът Бойко Борисов участва в Среща на върха ЕС-Западни Балкани,

...
Премиерът Бойко Борисов участва в Среща на върха ЕС-Западни Балкани,
Коментари Харесай

На живо: Премиерът Борисов за процеса на присъединяване на Западните Балкани към ЕС

Премиерът Бойко Борисов взе участие в Среща на върха ЕС-Западни Балкани, извършена посредством видеоконферентна връзка, с фокус върху поддръжката на Европейски Съюз за Западните Балкани за справяне със здравните и стопански последствия от COVID-19.



Българският министър председател съобщи по време на срещата, че процесът на присъединение на страните от района се движи в вярната посока. Той акцентира, че Европейски Съюз би трябвало да направи всичко допустимо да не остави района на Западните Балкани да страда от икономическите последствия от пандемията.

Президентът на Република Сърбия Александър Вучич прикани за унищожаване на комерсиалните бариери и защитни ограничения и квоти с акцент върху износа на стомана от Европейски Съюз за задачите Западни Балкани, като подчертава върху европейската вероятност на Сърбия и солидарността на ЕНП. Той прикани членовете на ЕНП да проявят по-голяма взаимност.

Лидерът на Европейската национална партия Доналд Туск съобщи, че схваща гнева на някои членове поради неналичието на взаимност на Европейски Съюз по време на пандемията СOVID-19, само че също по този начин означи множеството дезинформация, целяща разделяне.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен благодари за помощта и присъединяване на страните от Западните Балкани по време на пандемията, а хърватският министър председател Андрей Пленкович, който ръководи днешната среща на върха, приветства напъните на Сърбия и Черна гора в договарянията за процеса на присъединение и отваряне на глави, надявайки се, че всички ще реализиран прогрес в европейската интеграция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР