Премиерът Бойко Борисов този път наистина е решил да завърши

...
Премиерът Бойко Борисов този път наистина е решил да завърши
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Борисов е уплашен, но иска да завърши мандата си

Премиерът Бойко Борисов този път в действителност е решил да приключи мандата и всичко поставя на този олтар, съобщи пред БНР политологът Евгений Дайнов. Думите му са във връзка желаната оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

„ Виждаме един много изплашен Борисов от много време по ред аргументи. Той се натъква на проблеми, които не може да реши със своята прословута еластичност. Само с еластичност не става. Трябва да се заемат позиции. Това го тревожи “, сподели Дайнов.

Според него когато в бурни времена не се вземат решения, разпоредбите биват замествани със мощ. Това се следи от към година и половина у нас, а множеството митинги в страната са точно срещу подобен жанр на ръководство, разяснява той.

Данов цитира сътрудник, че министър председателят желае да изкара мандата си „ даже влачейки се по стомах “, като за това е подготвен на отстъпки. Той би могъл да размени в Народното събрание поддръжката на „ Обединени патриоти “ с тази на „ Воля “ и Движение за права и свободи, само че не желае да го прави, тъй като това би провокирало трус. „ Ще му се желаят нови и разнообразни неща, които след това ще би трябвало да изяснява за какво ги дава “, сподели политологът.

Политологът не се ангажира каква позиция би заел вицепремиерът Каракачанов на днешния Коалиционен съвет, само че допусна, че „ и той желае да избута този мандат, до момента в който Волен Сидеров, сякаш прави нещо, което няколко пъти е правил – откакто дълго време е бил асоцииран с едно ръководещо болшинство, в последните месеци преди изборите да се преопакова като отстъпник, с цел да излезе на по-добри стартови позиции. Ако той още веднъж прави същото, той ще изостря тона от ден на ден, с цел да събира повече поддръжка “, добави Дайнов.

Според него публичното напрежение в страната няма политически изразител и по тази причина към момента не е гръмнало. „ Ако Бойко Борисов избута до края на мандата си в тази обстановка, в която всички са афектирани в страната, това би споделило доста неприятни неща за нашата дарба да си пазим демокрацията “, сподели Дайнов.

Според него Борисов може и да промени мнението си за цялостен мандат, в случай че пресметна, че бързи избори ще му дадат по-голяма мощ в едни последващи договаряния с възможни сътрудници в ръководството, уточни специалистът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР