Премиерът Бойко Борисов свика Съвет на управляващата коалиция заради протестите

...
Премиерът Бойко Борисов свика Съвет на управляващата коалиция заради протестите
Коментари Харесай

Извънреден коалиционен съвет на управляващите търси изход от кризата


Премиерът Бойко Борисов свика Съвет на ръководещата коалиция поради митингите в търсене на излаз от политическата рецесия.

По време на срещата в четвъртък ГЕРБ и " Обединените патриоти " ще обсъдят оставките на тримата министри на финансите Владислав Горанов, на вътрешните работи Младен Маринов и на стопанската система Емил Караниколов. Те бяха поискани в сряда вечерта от премиера и се чака през днешния ден да бъдат подадени. Поводът за желаните оставки е, да се разсеят подозренията, че те са министри на Движение за права и свободи и Делян Пеевски.

Бойко Борисов анонсира срещата с ръководещите сътрудници още в сряда сутринта. Той разгласи, че ще търси единодушие за стабилизиращ проект, излаз от обстановката с нестихващите антиправителствени митинги и с гледище за оставката на кабинета.

" Народът - той дефинира кой, по какъв начин и по кое време да ръководи. Има и принадлежности, които споделят по какъв метод се приключва мандат или се вършат предварителни избори. Само че с фрагментите, които да в президентството … по тази причина доста желая да проговорим тези неща, в това число и с съдружните сътрудници. Ако нямаме проект за непоклатимост, в това число и с опозиционните партии да се контракти какво ще вършим и през останалите месеци… Никой не може да се оправи самичък. ", сподели Борисов.

Партньорите в ръководещата коалиция - водачът на НФСБ Валери Симеонов и на ВМВРО Красимир Каракачанов не скриха, че не им е прелестно да научават това от медиите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР