Премиерът Бойко Борисов ще участва днес и утре във видеоконференция

...
Премиерът Бойко Борисов ще участва днес и утре във видеоконференция
Коментари Харесай

Борисов във видеовръзка с членовете на Европейския съвет

 Премиерът Бойко Борисов ще взе участие през днешния ден и на следващия ден във видеоконференция на членовете на Европейския съвет.

Основните тематики на диалозите ще бъдат актуалната обстановка по отношение на пандемията, обвързвана с COVID-19, готовността за реакция при закани за публичното здраве, сигурността и защитата на Европейския съюз, както и връзките с Южното съседство.

В началото на срещата водачите на страните от Европейски Съюз ще създадат обзор на епидемиологичната конюнктура и ще обсъдят продължаването на координирането на дейностите в отговор на пандемията.

Членовете на Европейския съвет ще подчертават върху процеса на разрешаване, произвеждане и разпространяване на имунизациите, както и върху придвижването на хора сред другите страни.

По време на видеоконференцията ще се дискутират последващите дейности по отношение на пакета на Комисията за Европейския здравен съюз и вероятните стъпки като одобрение на инструментите на Съюза за готовност. 

Също по този начин ранното предизвестие и попречване, ръководство на рецесии и реакция при рецесии, поддръжката на научните проучвания и нововъведенията с производството на ваксини и медицински материали от сериозно значение.

Във втория ден от срещата си водачите ще прегледат европейската политика за сигурност и защита.

Те ще подчертават върху укрепването на политиката на Европейски Съюз за сигурност и защита, върху опциите за увеличение на способността на Съюза да работи независимо, както и върху насърчаване на партньорствата в региона на сигурността и защитата и по-специално с НАТО.

Европейският съвет ще завърши с полемика по отношение на стратегическо разискване на връзките на Европейски Съюз с страните от Южното съседство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР