Премиерът Бойко Борисов ще се срещне днес с протестиращи майки

...
Премиерът Бойко Борисов ще се срещне днес с протестиращи майки
Коментари Харесай

Бойко Борисов приема протестиращи майки на деца с увреждания

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне през днешния ден с протестиращи майки на деца с увреждания. Вчера Борисов съобщи, че " измененията в законодателството, по които работим, ще подсигуряват по-голяма финансова поддръжка за хората с увреждания и по-добри услуги за тях ".

Той организира диалог с бащата на Петър Мавродиев от Пловдив, който повери сина си на грижите на министър-председателя в приемната на Министерски съвет. Премиерът предложения Емил Мавродиев, бащата на 18-годишното момче, да взе участие в идната среща по проблемите на хората с увреждания. На нея бащата ще може да даде своите съответни оферти за по-ефективното разходване на средствата в тази сфера.

Вчера в столицата се организира народен митинг под надпис " Системата убива - всички ". Той стартира пред постройката на Народното събрание, където се събраха стотици души от цялата страна, облечени с черни тениски с надпис " Системата ни убива ". След това протестиращите се насочиха към постройката на Министерския съвет, а най-после се върнаха още веднъж в палатковия си лагер до Народното събрание.

Исканията на протестиращите са за по-добро опазване на здравето, по-адекватни помощи за хората с увреждания и техните родители, както и самостоятелни оценки на потребностите им. Протестът стартира със викания " Системата няма да ни убие " и апели за оставка.

Майки участваха и в среща в общественото министерство дружно с омбудсмана Мая Манолова, отрасловия министър Бисер Петков, на която разискаха проектозакона за хората с увреждания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР