Премиерът Бойко Борисов ще посети Турция на 12 юни, където

...
Премиерът Бойко Борисов ще посети Турция на 12 юни, където
Коментари Харесай

Премират Борисов ще посети Турция утре

Премиерът Бойко Борисов ще посети Турция на 12 юни, където ще се срещне с сътрудника си Бинали Йълдъръм. Това заяви Анадолската организация, като се базира на известие от държавната пресслужба в Анкара.

 
В него се показва, че двамата министър-председатели ще проведат диалози в офиса на кабинета в Измир. Те ще обсъдят съдействието в областта на стопанската система, енергетиката и културата, както и проблеми на турския етнос в България, и други районни тематики. Датата на визитата на Борисов в Турция съответствува с церемонията по въвеждането в употреба на Трансанадолския газопровод (TANAP), по който азербайджанският газ през Турция ще бъде доставян в Европа.

 
Проектът получи названието „ Енергийният път на коприната “, той ще способства изключително доста за енергийната сигурност на Турция. Церемонията по формалния пуск на сектора от 1340 км на газопровода ще се състои на компресорно-измервателната станция в провинция Ескишехир в Северо-западна Турция.
 
Очаква се в церемонията на 12 юни да вземат участие президентите на Турция Реджеп Тайип Ердоган, на Азербайджан Илхам Алиев, на Грузия Георгий Маргелашвили и министрите на енергетиката на страните-участнички в плана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР