Премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка на 4 октомври, ден

...
Премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка на 4 октомври, ден
Коментари Харесай

Бойко Борисов подава оставка на 4-ти, спасява резила в Брюксел на 5-ти?

Премиерът Бойко Борисов ще подаде оставка на 4 октомври, ден преди да се организира полемиката за България в Европарламента.

Тя е планувана за 5-ти и там Борисов, основният прокурор Иван Гешев и някои министри би трябвало да дадат отговори на 29-те въпроса, които бяха заложени от Брюксел.

Оставката е вид Борисов да избегне тематиките за абсурда с къщата в Барселона, фотосите на чекмеджето с милионите евро и изтеклите записи. Този вид е обсъждан от кръга към водача на ГЕРБ, разясниха пред " Фрог нюз " депутати от ръководещата партия, поискали анонимност.

Самият Борисов желал да се измисли вид, при който хем да остане на власт, хем да не дава отговор на евродепутатите. Възможно е да се прибегне до потребление на обстановката с ковид като мотив той да не пътува. Вече се приготвя такова пояснение.

Гешев пък бил на мнение, че той и министър председателят могат да дадат писмени отговори, които да бъдат доклад за колосалните триумфи на прокуратурта и правоохранителните органи в битката с корупцията.

За абсурда с къщата в Барселона от София щели да заявят, че нямат задоволително данни от испанските проверяващи органи и няма какво да кажат. За чекмеджето с милионите и златото, както и за изтеклите записи с грозни думи за евролидери, евродепутатът Елена Йончева, както и квалификацията ПКП за ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева отговорът щял да е, че не е ясно кой е правил фотосите и записите, дали те са същински или манипулирани.

От ГЕРБ и самият Борисов са извършени няколко диалога с водачът на ЕНП Доналд Туск. Той бе считан за другар на българския министър председател, само че сега се въздържал от изложение на обща обществена поддръжка за българския министър председател след поредицата кавги, в които е забъркано неговото име.

Продължаващите 80 дни митинги против настоящето ръководство в България също са причина за все по-критичното отношение на Европарламента и Еврокомисията към проблемите с корупцията, безконтролността на основния прокурор и морала на властта в София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР