Премиерът Бойко Борисов ще обсъди с президента на Косово Хашим

...
Премиерът Бойко Борисов ще обсъди с президента на Косово Хашим
Коментари Харесай

Борисов и Тачи обсъждат евроинтеграцията на Западните Балкани

Премиерът Бойко Борисов ще разиска с президента на Косово Хашим Тачи опциите за задълбочаване на евроинтеграцията на Западните Балкани и гарантирането на мира и сигурността в района.

Работното посещаване на Борисов в Прищина бе контрактувано в телефонен диалог преди седмица с Хашим Тачи и след срещата на премиера ни с президента на Сърбия Александър Вучич. С него Борисов също разиска напрежението сред Белград и Прищина и проблемите в района, като сложи акцента, че до май месец, когато е срещата на върха в София за Западните Балкани, би трябвало да се даде явен знак на Брюксел, че страните от района могат да преодолеят несъгласията, които са пречка пред евроинтеграцията.

На срещата през днешния ден Борисов ще разиска с Тачи и плановете за инфраструктурна цифрова съгласуваност сред шестте балкански страни и Европейски Съюз.

В рамките на визитата си Борисов ще се срещне и с министър-председателя на страната Рамуш Харадинай, както и с ръководителя на делегацията на Европейски Съюз в Косово Наталия Апостолова.

В делегацията на министър-председателя ще бъде и вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР