Премиерът Бойко Борисов ще обсъди първо с президента Румен Радев

...
Премиерът Бойко Борисов ще обсъди първо с президента Румен Радев
Коментари Харесай

Кой ще новият главен секретар на МВР?

Премиерът Бойко Борисов ще разиска първо с президента Румен Радев кандидатурите за нов основен секретар на Министерство на вътрешните работи. Постът е свободен откакто досегашният Младен Маринов през вчерашния ден беше определен за нов вътрешен министър. А към този момент някогашният Валентин Радев загатна кой може да е, написа Дарик.

 
Казусът с основния секретар се заплете откакто близо две седмици държавното управление не пращаше нужните документи в президентството, а Радев не подписваше указа, с който да освободи Младен Маринов от поста. След като властта задейства съгласувателната процедура, указът беше подписан, а Маринов - определен за нов вътрешен министър.
 
Само ден по-късно Борисов се зарече, че този път първо ще разисква кандидатурите за основен секретар на Министерство на вътрешните работи с президента. " Ще сложа няколко имена и ще пристъпим към нужните съгласувателни дейности ", съобщи министър-председателят.
 
Пред публицисти в Габрово Бойко Борисов посочи, че системата има потребност от професионализъм и успокоение и изрази увереност, че президентът ще огледа държавнически на тази задача. „ Човекът или хората, които ще предложа като разновидности, са и в този момент положителни експерти, управляват огромни структури и не би трябвало нито една от тях да пробуксува, в случай че да вземем за пример бъде отказано координиране “, акцентира министър председателят.
 
Междувременно към този момент някогашният вътрешен министър Валентин Радев се върна в Народното събрание като народен представител и повдигна завесата кой може да наследи Маринов.
 
" Мога да ви кажа незабавно кой е съгласно мен, само че няма да ви кажа. Нека те си изберат. Там има най-малко трима, които съгласно мен стават за тази позиция. Единият е Ивайло Спиридонов, Христо Терзийски също. Има и други сътрудници, да не ги изреждам, че ще обидя някой ", разяснява той.
 
Валентин Радев въпреки всичко отхвърли да влиза в детайлности накъде клонят везните с претекста, че решението щяло да бъде на новия министър.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР