Премиерът Бойко Борисов ще има работна среща с чешкия си

...
Премиерът Бойко Борисов ще има работна среща с чешкия си
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов ще има работна среща с чешкия си колега Андрей Бабиш

Премиерът Бойко Борисов ще има работна среща с чешкия си сътрудник Андрей Бабиш. Двамата ще обсъдят в София целите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.
Без публично да я оповестено, се чака Борисов и Бабиш да обсъдят и продажбата на активите на сдружението ЧЕЗ в България.

За българската компания евентуален покупател, която предлага 300 милиона евро, у нас се показват подозрения по отношение на източника на средствата за договорката, която още не е финализирана. Министър Теменужка Петкова към този момент съобщи, че ще се направи сериозна инспекция дали новите притежатели дават отговор на условията и стандартите.
Премиерите ще обсъдят и въпроси от европейския дневен ред - бъдещето на Евросъюза, подготовката на многогодишната финансова рамка, миграционната политика.

В София Бабиш идва откакто депутатите смъкнаха депутатския му имунитет по негово предпочитание, а еднопартийният му кабинет не получи избор на доверие. Срещу премиера стартира правосъдно гонене по обвинявания за заграбване на евросубсидии. Той ги отхвърли с претекста, че против него и партията му " Акция на недоволните жители " работи политическа мафия.

Междувременно Андрей Бабиш ще направи втори опит да образува кабинет по настпяване на президента Милош Земан. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР