Премиерът Бойко Борисов ще даде на всички европейски лидери компромисни

...
Премиерът Бойко Борисов ще даде на всички европейски лидери компромисни
Коментари Харесай

Борисов ще предложи на евролидерите компромисни предложения за превозвачите

Премиерът Бойко Борисов ще даде на всички европейски водачи компромисни текстове в пакета ”Мобилност” по време на срещата на върха в четвъртък. Предложението е направено в съдействие с отрасловия еврокомисар Виолета Булц

" Просто се надявам поради единството на съюза, поради общата ни европейска политика да не се вършат такива изключения. Или да се направи компромис, да не се удря по този начин един отрасъл, какъвто е превозваческият в България. Оптимист съм, тъй като мисля, че по верния метод, с такт, с разговор ще се опитаме да свършим работа. ", съобщи Бойко Борисов след срещата с премиера на Испания Мариано Рахой, който е на посещаване у нас.

Български превозвачи заплашиха да блокират столицата в петък в опит да убедят евролидерите да не одобряват измененията в пакета " Мобилност ", с които се вкарват нови условия за почивката и заплащането на водачите в Европейски Съюз.

След срещата Рахой удостовери, че няма да взе участие в срещата на върха, тъй като страната му има кардинална позиция, само че поддържа всички старания, които България като ръководител на Съвета на Европейския съюз поставя за положителното на района на Западните Балкани.

По думите му Испания поддържа всички ограничения, които способстват за развиването и стабилността на Западните Балкани. Той уточни, че финалната декларация, която ще бъде призната на тази среща, ще бъде неутрална по въпросите, които безпокоят Испания.

Рахой благодари за напъните на българския министър председател, тъй като по този метод дава опция да получи поддръжка от страна на Испания.

Той добави, че страната му постоянно е поддържала градивна позиция във връзка с този район. Той посочи, че страната му високо цени напъните и усърдието, с което работи Бойко Борисов по всички тези въпроси. Според него всичко това ще способства за подобряването на изискванията на живот в района и българският министър председател може да разчита на помощта на Испания.

Премиерът Борисов сподели, че решението да не участва Испания на срещата сред водачите на Западните Балкани и Европейски Съюз е решение на испанското държавно управление и той го почита. Той добави, че единствената цел е да се реализира дълготраен мир и подобряването на живота на Балканите. Борисов посочи, че самото посещаване на испанския министър председател точно преди тази среща е добър знак.

От седмици е известно, че Рахой не желае да стои на една маса или да участва на обща фотография с водачите на Косово, защото се притеснява, че по този начин ще подтиква сепаратистките настроения в Каталуния.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР