Премиерът Бойко Борисов ще бъде на посещение в Тирана на

...
Премиерът Бойко Борисов ще бъде на посещение в Тирана на
Коментари Харесай

Борисов заминава утре за Тирана за участие в среща по Процеса Акаба

Премиерът Бойко Борисов ще бъде на посещаване в Тирана на 4 юни. Той ще организира среща с министър-председателя на Албания Еди Рама, която ще бъде последвана от пленарни диалози. Ще бъдат разисквани разговорът и съдействието сред страните от района за реализиране на прогрес по пътя на европейската интеграция на страните от Западните Балкани,съобщиха от държавната осведомителна работа.

По време на визитата си българският министър-председател ще взе участие в среща по Процеса Акаба по въпросите на Балканите, както и в конференция, отдадена на битката с насилствения екстремизъм, дружно с премиера на Албания Еди Рама и краля на Йордания Абдулла II.

Процесът Акаба съставлява поредност интернационалните срещи, инициирани за пръв път от краля на Йордания Абдулла II през 2015 година Тяхната цел е поддържане на интернационалната и районната съгласуваност и съдействие в битката с тероризма, екстремистките идеологии и радикализацията посредством изчерпателен метод. Срещите са част от самодейностите на крал Абдулла II за определяне на контакти с разнообразни страни по света, за координацията на антитерористичните дейности. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР