Премиерът Бойко Борисов ще бъде на посещение в Хърватия и

...
Премиерът Бойко Борисов ще бъде на посещение в Хърватия и
Коментари Харесай

Премиерът Борисов празнува рождения си ден в Израел - ето какви важни срещи ще има

Премиерът Бойко Борисов ще бъде на посещаване в Хърватия и Украйна през уикенда. В събота в Загреб той ще се срещне с хърватския си сътрудник Андрей Пленкович. Очаква се двамата да обсъдят целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, като наблегнат на евроинтеграцията на Западните Балкани, написа " Пик ".

Борисов и Пленкович разискаха тематиката предходната седмица преди срещата на върха на Европейски Съюз в София. Тогава хърватският министър председател посочи значимостта развиването на района да бъде в дневния ред на Европейски Съюз. Той удостовери, че Хърватия ще инициира последваща среща на върха през 2020 година. Желанието му е тя да направи обзор на напредъка по плановете, стартирали вследствие на самодейността на БГ председателството на Европейски Съюз и да даде по-нататъшен подтик на процесите на доближаване на страните от района с останалите страни в Европа. 

В събота вечерта пък Борисов ще гледа онлайн обичания си тим Реал Мадрид, който е финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига. Финалът сред Белия балет и Ливърпул ще бъде на Олимпийския стадион в Киев. Премиерът ще наблюдава мача в компанията на украинския президент Петро Порошенко. Очаква се преди дуела той да се срещне и с част от управата на Реал Мадрид. Борисов има почетна членска карта на испанския клуб, връчена му от някогашния президент на отбора Рамон Калдерон през 2007 година. Когато има опция министър-председателят посещава значимите мачове на Реал. 

Преди това Борисов ще бъде на визита във Ватикана при Негово Светейшество папа Франциск по случай 24 май-Деня на българската култура и просвета и славянската книжовност. Това ще е втората среща на Борисов с папа Франциск. Последната му аудиенция във Ватикана бе преди три години, като в делегацията си той взе двама министри и седем депутати. 

Тогава Борисов занесе на папата хранителница с изобразено успението на Свети Иван Рилски, в която от филигранно сребро бе подложен камък от гроба на светеца. На собствен ред папа Франциск сервира на премиера плакет с изобразен ангел, държащ двете земни полукълба. През 2010 година пък Борисов бе признат от папа Бенедикт XVI, а през 2002 година като основен секретар на Министерство на вътрешните работи се срещна с папа Йоан Павел II, когато той бе на посещаване у нас. 

На връх рождения си ден 13 юни Борисов ще посети и Израел.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР