Премиерът Бойко Борисов се запозна с дейностите по изграждането на

...
Премиерът Бойко Борисов се запозна с дейностите по изграждането на
Коментари Харесай

Докато чака Ердоган, Борисов инспектира строителството на булевард във Варна

Премиерът Бойко Борисов се срещна с дейностите по построяването на бул. „ Васил Левски " във Варна.

Това е най-мащабният инфраструктурен план в града за последните десетилетия, който ще разреши извеждането на трафика от автомагистрала „ Хемус " към курортите отвън морската столица. За реализацията му държавното управление отпусна през предходната година 80,5 млн. лв..

Кметът на Варна Иван Портних е съобщил, че се чака доникъде на август да завърши по-голямата част от над 3-километровия сектор. В момента се работи по дерето, като са набити над 1200 водача за подсилване на трасето. При строителството на булеварда ще бъдат построени и огромни мостови уреди, над 2 км нови водопроводи и канализация, както и подземни информационни връзки.

В същото време във Варна кипи подготовка по провеждането на срещата на върха ЕС-Турция, която ще се организира в резиденция Евксиноград. 

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че до последния миг няма да бъдат оповестени улиците, които ще се затварят, както и съответният маршрут до резиденцията, оповестява Нова тв. В морската ни столица са външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу, както и министърът по европейските въпроси и основен договарящ по кандидатурата на южната ни съседка за участие в Европейския съюз Йомер Челик, заяви БНР.

Според турски медии делегацията на президента Реджеп Ердоган ще включва още министърът на стопанската система Нихат Зейбекчи и комерсиалният министър Бюлент Тюфенкчи.

Заради обезпечаването на сигурността на президента Ердоган и на европейските водачи Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск във Варна има командировани чиновници на Министерство на вътрешните работи от цялата страна.

От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в морската столица прецизираха, че от понеделник следобяд до 18 часа по главните трасета на напредването на кортежите на формалните посетители ще има ситуирани както патрулни коли, по този начин и служители на реда, а на главните кръстовища ще има регулировчици. Но увериха, че са взети ограничения за обезпечаване на естествен пропускателен режим и че варненци няма за какво да се притесняват от блокиране на града.

Летището и резиденция „ Евксиноград “ също са със засилена защита. Представителите на турските служби също са в града и работят дружно с Националната работа за защита на България за обезпечаване на сигурността на участниците в срещата.

Протест против визитата на Ердоган провежда партия „ Възраждане “. Той ще се състои в понеделник от 12 часа на площад „ Независимост “ във Варна, заяви ръководителят на групировката Костадин Костадинов. Той уточни, че се възнамеряват и други акции, които не се оповестяват поради засилените ограничения за сигурност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР