Премиерът Бойко Борисов се срещна в неделя вечерта с Франс

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна в неделя вечерта с Франс
Коментари Харесай

Борисов постави въпроса за Шенген на срещата с Тимерманс

Премиерът Бойко Борисов се срещна в неделя вечерта с Франс Тимерманс, претендент на социалистите за ръководител на Европейската комисия.

Това заяви самият Борисов, като разгласява фотоси и видео в профила си във " Facebook ", а новината се появи и в Politico.

Видеото демонстрира началото на срещата.

Тимерманс обаче декларира, че не е сигурен , че срещата би трябвало да бъде записвана, след което видеото внезапно стопира.

Очаквано, двамата са обсъждали главно избора на ръководители на еврокомисията и Европейския съвет.

Тимерманс търси поддръжка за кандидатурата си, а Борисов се възползва от опцията да напомни какво желае България от Брюксел , разяснява Politico.
 Кристалина Георгиева гласена за началник на Европейския съвет, а Тимерманс - Европейска комисия Обновена
Кристалина Георгиева гласена за началник на Европейския съвет, а Тимерманс - Европейска комисия

Лидерите на страните членки на Европейски Съюз започнаха договаряния в неделя в опит

Борисов слага въпроса за отпадане на мониторинга и приемането на страната в Шенген.

В момента се прави компромис - Манфред Вебер ще поеме европарламента, а вие ще вземете Комисията ", сподели Борисов пред холандеца. " Работихме отлично през годините. ", напомня също по този начин той.

Тимерманс кима в символ на единодушие, повтаряйки българската дума " прелестно. "

Борисов към този момент изрази противоречие с елиминирането на кандидатурата на Манфред Вебер от договарянията за предстоящ ръководител на Европейска комисия.

" Имаме си шпиценкандидат, спечелил изборите, няма логичност спечелилият да не е ръководител на Европейска комисия ", съобщи Борисов в Брюксел, преди изключителното съвещание на Европейския съвет. Той изрази песимизъм, че днешната среща ще приключи с решение.

Какъвто и вид да бъде определен, би трябвало да е учреден на правила , съобщи министър-председателят Бойко Борисов преди началото на диалозите по номинациите за водещите позиции в Европейски Съюз.

" Никога не съм бил срещу някой. Тимерманс е един от най-хубавите комисари, прелестен човек доста кардинален, няма спор. Тук не съществува личността Вебер и личността Тимерманс . Има ЕНП, победили европейските социалисти. Тук не вършим прорез или коментар кой какви качества има. Европейският гласоподавател се произнесе, подреди Вебер първи, Тимерманс втори. Надявам се никой от нас не се смята за по-висш от европейския гласоподавател. " - разяснява през вчерашния ден министър-председателят.

Евролидерите са покрай съглашение някогашният холандски външен министър и заместник-председател на Европейската комисия Тимерманс да оглави Комисията от есента.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР