Премиерът Бойко Борисов се срещна в Брюксел с генералния секретар

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна в Брюксел с генералния секретар
Коментари Харесай

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Премиерът Бойко Борисов се срещна в Брюксел с генералния секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини.
Визентини оцени високо работата Българското председателство в региона на заетостта и обществената политика и интензивността, с която се работи по досиетата в Съвета, управляван от министър Бисер Петков. Това оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Борисов и Визентини обобщиха резултатите от полемиките по време на Тристранната обществена среща. Българският министър председател още веднъж акцентира нуждата от развиване на общественото измерение и превръщането на Европа в модел за обществени стандарти. Борисов уточни, че за задачата би трябвало да се работи освен на национално, само че и на общоевропейско равнище за превъзмогване на разликите в заплащането и че мотор за това може да бъде поддръжката за стопански напредък и основаването на мощни Социален и Кохезионен фонд.

Лидерът на европейските синдикалисти показа концепцията за така наречен Алианс за доближаване на приходите на страните от Европейски Съюз, който цели понижаване и превъзмогване на неравенствата в другите страни от Европейски Съюз. Намерението на ЕКП е той да започва по време на Българското председателство.
В срещата участваха министърът на труда и обществената политика Бисер Петков и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР