Премиерът Бойко Борисов се срещна със зам.-председателя на Постоянния комитет

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна със зам.-председателя на Постоянния комитет
Коментари Харесай

Борисов се надява български общини да реализират конкретни проекти с Китай

Премиерът Бойко Борисов се срещна със зам.-председателя на Постоянния комитет на общокитайското заседание на народните представители Цао Дзиенмин в границите на Четвъртата среща на локалните водачи на страните от Инициативата " 16+1 ". Двамата разискаха дневния ред на форума, който се организира под мотото " Глобално мислене, дейности на локално равнище ".

Борисов е убеден, че срещата на локалните водачи ще способства за задълбочаването на двустранните връзки сред България и Китай. Tой уточни общото предпочитание на всички участници, съдействието във формата " 16+1 " да се развива в сходство с нормите и регулациите на Европейски Съюз , като един от най-значимите резултати на форума в София.

 Борисов и Ли Къцян са удовлетворени от постигнатите резултати
Борисов и Ли Къцян са удовлетворени от постигнатите резултати

Борисов предложил Павлова да провежда и оглави бъдещия Глобален център за партньорство

" Във форума ще вземат участие представители на всички български области, както и огромен брой общини. Надявам се те да открият контакти и да осъществят съдействие по съответни планове ", изясни министър председателят.

Той подчертава върху желанието на България за разширение на всестранното приятелско партньорство с Китай , посредством задълбочаване на политическите и стопански контакти и акцентира, че през 2019 година България и Китай ще отбележат 70-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки.

" България поддържа Инициативата за съдействие сред Китай и страните от ЦИЕ " 16+1 " и взе участие в другите й формати. Оценяваме като сполучлива извършената в София Седма среща на върха " 16+1 " на 7 юли ", добави Борисов.

" Важен инструмент за това ще бъде Глобалния център за партньорство на страните от Централна и Източна Европа и Китай (Global Partnership Centre of CEECs and China), за чието основаване се взе решение при провеждането на Инициативата през юли ", разяснява Премиерът Борисов.

 Борисов чул ангажимент от Китай за сполучлив завършек на Обновена
Борисов чул ангажимент от Китай за сполучлив завършек на " Белене "

Китайските тактики били с визия за след 50 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР