Премиерът Бойко Борисов се срещна с турския президент Реджеп Тайип

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с турския президент Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Борисов разговаря с Ердоган преди срещата ЕС - Турция

Премиерът Бойко Борисов се срещна с турския президент Реджеп Тайип Ердоган преди началото на формалната среща Европейски Съюз - Турция. 

Ердоган дойде този следобяд на летището във Варна с много огромна делегация, в която има и готвач. Ердоган е придружаван от министъра на енергетиката Берат Албайрак, външния министър Мевлюд Чавушоглу и министъра на европейските въпроси и основен договарящ с Европейски Съюз Йомер Челик.

Преди да отлети за Варна, той разгласи, че присъединяването на Турция към Европейски Съюз остава стратегическа цел за Анкара. 

На срещата турският президент ще упорства да бъдат отстранени пречките пред участието на страната му в Европейски Съюз. Ще бъде разискван и - както се изрази Ердоган - " неуспехът на европейските водачи да удържат обещанията си по отношение на договорката за сирийските бежанци ".

Преди началото на формалната среща Борисов се срещна и с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, който разгласи, че прави оценка високо напъните на България за възстановяване на връзките сред Европейски Съюз и Турция. 

Официалната среща стартира малко след 19 часа. Очаква се Жан-Клод Юнкер, Доналд Туск, Бойко Борисов и Реджеп Ердоган да приказват пред медиите след 21 ч.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР