Премиерът Бойко Борисов се срещна с престолонаследника на Саудитска Арабия

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с престолонаследника на Саудитска Арабия
Коментари Харесай

Борисов се срещна и с престолонаследника на Саудитска Арабия

Премиерът Бойко Борисов се срещна с престолонаследника на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман. Принцът посети Борисов в резиденцията, в която беше настанен по време на визитата си в Рияд.

В изявление след срещата Борисов съобщи, че от вниманието, което домакините отделят на нашата делегация, проличава, че им е доста забавна България и се цени високо.


" Добре пристигнал, Вашето посещаване е извънредно значимо. Сътрудничеството сред нашите две страни е несъмнено положително, само че има огромни благоприятни условия, които ние би трябвало да използваме ", сподели принц Мохамед бин Салман на Борисов.

Кадри от началото на срещата бяха оповестени в профила на Бойко Борисов във Facebook.
 Премиерът Борисов се срещна с Негово Кралско Величество Салман ал-Сауд (СНИМКИ) Премиерът Борисов се срещна с Негово Кралско Величество Салман ал-Сауд (СНИМКИ)
В Рияд българският министър-председател Бойко Борисов бе публично посрещнат от Пазителя на двете Светини Негово Кралско Величество Салман бин Абдулаз...

По-рано през днешния ден министър председателят Борисов се срещна с Негово Кралско Величество Салман бин Абдулазиз ал-Сауд.

Визитата на българския министър председател в Рияд се реализира по покана на краля на Саудитска Арабия и слага началото на политически разговор, който ще спомогне за развиването на партньорства сред двете страни в разнообразни сфери от съвместен интерес, оповестяват от държавната пресслужба.

В изявление след срещите Бойко Борисов съобщи, че отношението към България на домакините е доста положително, само че е надалеч от мисълта, че това се дължи на него, а по-скоро на стабилността на България, на икономическия й напредък и етническата приемливост.

Борисов съобщи, че от вниманието, което кралят, престолонаследникът и всичките министри отделят на нашата делегация, проличава, че им е доста забавна България и се цени високо.

" Дали се случва всеки ден и дали кралят приема министър председатели в Саудитска Арабия?... Аз съм оптимист. Особено престолонаследникът е доста деятелен човек и с доста огромни упоритост да направи промени, изключително в областта на сигурността. Утре ще имаме една среща с техните служби. Амбициран е в България най-много вложения да докарат и с доста положително възприятие са ", сподели Борисов.
Той посочи още, че до месец Саудитска Арабия ще даде постройка, с цел да отворим посолство.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР