Премиерът Бойко Борисов се срещна с Франс Тимерманс, кандидат на

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна с Франс Тимерманс, кандидат на
Коментари Харесай

Борисов на среща с Тимерманс: Важен е компромисът


Премиерът Бойко Борисов се срещна с Франс Тимерманс, претендент на Партията на европейските социалисти за ръководител на Европейската комисия. Началото на срещата бе излъчено в профила на премиера във Facebook.



Борисов заяви на Тимерманс, че до през вчерашния ден решението на Европейската национална партия е било Европейска комисия да бъде управлявана от Манфред Вебер. По неговите думи Вебер има повече тежест в Европейския парламент и по тази причина се обрисува компромис Тимерманс да поеме Европейска комисия.



За мен е значим компромисът, означи Борисов. Той добави, че след диалозите си с държавните и държавните ръководители на Германия, Франция, Холандия, Испания, се е обрисувало визията, че е по-добре да не се демонстрира дебелоглав в комплицираните договаряния за разпределението на висшите постове в Европейски Съюз.

„ Ние сме работили прелестно през годините. Исках да се забележим, да преговорим. Важен е компромисът. /.../ Днес говорихме с Педро, Еманюел, Ангела, Рюте, че е по-добре да излезем с решение ", сподели още Борисов на Тимерманс.

„ Винаги съм бил почтен с теб и съм изразявал своите възторженостти за всичко, което правиш в битката с корупцията в твоята страна. Това е основата, на която оценявам нашето приятелство”, добави Тимерманс.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР