Премиерът Бойко Борисов се пусна на живо в личния си

...
Премиерът Бойко Борисов се пусна на живо в личния си
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Борисов инспектира ключов обект и обяви как ще имаме Егейско море

Премиерът Бойко Борисов се пусна онлайн в персоналния си фейсбук профил. Днес в програмата му е ревизия на напредъка на строителните действия по построяването на газовата връзка сред България и Гърция.

Борисов е съпроводен от министърът на енергетиката Теменужка Петкова, както и няколко хубавици.

"Е, виж какво време поръчах, да е топличко ", пошегува се Борисов.
Предвижда се интензивен градеж на 185-километровото оборудване сред Стара Загора, Хасково и Комотини. То би трябвало да бъде готово за 12 месеца и газопроводът да бъде въведен в употреба през втората половина на 2020 година

Връзката би трябвало да обезпечи диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ в района на Югоизточна Европа.

На инспекцията участва и американският дипломат у нас Херо Мустафа, както и посланиците на Гърция и Азербайджан.

"Най-хубавото е, че там където строим, а ние строим на всички места, археолозите намират неповторими неща, на 7000 години откриха каменни сечива. Много сме удовлетворени от нашите археолози. Работят доста бързо, повече хора, ние плащаме постоянно и музеите ни се изпълниха с артефакти ", изясни министър-председателят.



"Само за археологията сме дали 4 млн. лева ", безапелационен е той.

По думите му този интерконтектор ни свързва непосредствено с Александруполис. "Искам да направи един бърз път Александруполис-Димитровград. Да свържем Черно море с Егейско море. Да си заменяем по едно пристанище, без такси. Гърция ще има Черно море, ние ще имаме Егейско море и то без войни. Това приказваме в този момент да създадем ", разкри министър председателят.

"Мисля, че предварително ще го открием ", сподели още той.







Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР