Премиерът Бойко Борисов се притеснява за съученичките си и за

...
Премиерът Бойко Борисов се притеснява за съученичките си и за
Коментари Харесай

Борисов: Трябва ли всяка жена в живота ми да я веят като байрак?!

Премиерът Бойко Борисов се тормози за съученичките си и за всички дами, минали през живота му – като банкерката Цветелина Бориславова, против които се нахвърлят от Българска социалистическа партия с искане за инспекции. Това показа той в четвъртък, разяснявайки какво тъкмо се цели ГЕРБ с отпадането на отминалостта за приватизационни закононарушения. Освен това Борисов призна, че ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев си е изпуснал нервите, отстранявайки Корнелия Нинова от пленарното съвещание в сряда, както и че мониторинговият отчет за България е добър, въпреки че " ние си знаем, че не сме идеални ".

Всички тези мнения по настоящите тематики той направи до момента в който инспектираше Източната дъга на Околовръстния път на София. От думите му стана ясно, че ГЕРБ ще поддържа законопроекта на Делян Пеевски против " вторичното плячкосване на ИТБ ".

Българска социалистическа партия копира ГЕРБ, напускайки Народното събрание

Историята се повтаря, съобщи министър-председателят във връзка решението на Българска социалистическа партия да бойкотират Народното събрание, до момента в който ръководителят му Димитър Главчев от ГЕРБ не подаде оставка. Борисов напомни, че преди три години, когато Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са били на власт, депутатите от ГЕРБ са излезли от Народното събрание, само че са се върнали след три дни.

" Тогава пристигна Мартин Шулц (тогамашният водач на европейските социалисти -бел.ред.) и ми сподели: " Бойко, няма нищо по-лошо от политиката на празния стол. Ние като социалисти считаме, че е редно да се върнеш в Народното събрание, тъй като сте прогнозируема европейска партия, член на ЕНП и това не е вярно. " Това беше един петък и в сряда върнах партията в Народното събрание ", описа Борисов.

Според него сегашната опозицията употребява всевъзможни похвати, с цел да основава напрежение. Борисов обаче изрази страдание, че ръководителят на Народно събрание Димитър Главчев си е изпуснал нервите в сряда, което докара до напускането на депутатите от Българска социалистическа партия. При толкоз обиди и неистини обаче било обикновено човек да се изнерви.

" Аз по тази причина заобикалям да вървя в Народното събрание, тъй като не устоявам на обиди и неистини. Помня доста, знам доста, имам изострен език и ще създадем пакост ", разясни министър председателят.

Опозицията да не вади кирливите ризи пред европредседателството

Така Борисов направи преход към идната тематика, поради която в действителност избухна кавгата в Народно събрание – отводът на болшинството да поддържа настояването на Българска социалистическа партия за чуване на премиера за изказванията му, че в Народното събрание има наркотрафиканти.

" И по тази причина и не отидох. Защото трябваше отново да дублирам, че проф. Христов споделил, каквото споделил, с цел да не го повтаря. Те да припомнят друго и това не е продуктивно. Показваме какво вършим, има толкоз прогрес в България, който всички регистрират и в защитата на външните граници, и във всяко едно отношение. Мнението ми е, че макар провокациите, ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев не трябваше да си изпуска нервите и той ", повтори Борисов.

Той прикани опозиционните партии в няколкото месеца, до момента в който е европредседателството да не " изваждат всички кирливи ризи ". " Всяка страна ги има, само че когато целият свят ще гледа Българи, ние тъкмо тогава да ги развяваме ", добави министър председателят. Според него Българска социалистическа партия не желае да има мощно европредседателство: " Ясно е, че в такава конюнктура мъчно се работи. Ще се опитаме да реализираме задачите си и за кохезията, и за Западните Балкани, киберсигурността ".

Докладът казвал, че сме по-добре от Румъния

Докладът си е справедлив, продължи Борисов по тематиката за отчета на Европейската комисия. От май насам имаме прогрес и до края на 2018 година ще сме направили всичко, което Европейска комисия твърди. Според него е значимо, че България е получила по-висока оценка от Румъния (сравнението сред отчетите за двете страни не удостоверява сходен извод-бел.ред.).

" На диалога с вицепрезидента (на Европейска комисия – бел. ред.) Тимерманс преди няколко дни в Брюксел той регистрира, и това го сподели и обществено, че от май насам има прогрес. Ще си поемем всичко, което имаме като ангажимент. Няколко задания имаме в Народното събрание, които също до края на годината ще станат. Не се шуми доста, само че отново изпреварваме Румъния – по този начин както беше през 2012 година, и аз съм уверен, че 2018 година в края ще сме направили всичко, което Европейска комисия твърди ", зарече се Борисов.

" Ние си знаем, че имаме да дооправим още неща, само че институциите са, мисля, задоволително уверени и в Брюксел са сигурни, че ще ги създадем. Затова, виждате, в техническите параметри има ясно казано какво би трябвало да се довърши, само че няма нови рекомендации. Мисля, че политическата оценка е задоволително добра, с цел да сме оптимисти и да ни окуражи да работим по-добре ", сподели Борисов. По думите му той самият е " оптимист ", въпреки че " ние си знаем, че не сме идеални ".

ГЕРБ ще поддържа закона на Пеевски за КТБ

Попитан дали ГЕРБ ще поддържа импортирания от Делян Пеевски и Йордан Цонев законопроект за обезсилване със задна дата на цесиите и прихващанията, направени от квесторите незабавно след затварянето на КТБ, Борисов отговори позитивно: " Щом допускат, че със закон ще излезе истината, несъмнено, че ще го подкрепим. Иначе ще излезе, че имаме нещо общо с този обир. Предлагам всички обединени да стигнем до истината ".

Приватизацията и дамите в живота на Бойко Борисов

Премиерът увери, че отпадането на отминалостта за закононарушенията, свързани с приватизацията, не е ориентирано против компаниите, а против длъжностните лица, против които прокуратурата в този момент не можела да работи.

" Не виждам никаква устременост против никого в тази посока. Някой се припозна, че това надали не е против него, и почна да подмята " но Цветелина Бориславова ". Проверявайте всички. Аз не съм духовник, през живота ми съм имал дами. Само вие, допускам, сте с по един, до момента в който аз не съм светец в това отношение. Трябва ли всяка жена, която е предходна през моя живот, по-късно да я веят като флаг и да изясняват, че би трябвало да я ревизират ", съобщи Борисов.

" Аз дори се тормозя за някои свои съученички, тъй като се знае, че тогава сме били близки. Не ги знам и къде са в този момент, само че започвам да се тормозя. Ако почнем да вървим кой с кого е бил и да му ревизираме живота сега, звучи… Това не работи добре ", заключи той.

Борисов добави, че покупко-продажбите, за които към момента не е изтекла отминалостта, се ревизират.

" Не мога да схвана за какво е тази нервност или кой знае какво сме предложили. Напротив, всеки, който се е облажил, да си понесе отговорност. Като виждам " специалистите ", които се демонстрираха от Софиянски нататък, всички питат за какво го вършим. Защото някак си не ви отива да ни давате оценка на нас. Имаме кой да ни дава ", сподели Борисов.

По мотив кино лентата на Елена Йончева за границата, Борисов сподели, че ще разпореди на " Гранична полиция " да съберат в един филм всички сполучливи интервенции против трафикантите на мигранти и да приготвят данни за миграционният напън.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР