Премиерът Бойко Борисов се похвали в понеделник, че е говорил

...
Премиерът Бойко Борисов се похвали в понеделник, че е говорил
Коментари Харесай

Борисов разпореди и Мангъров да се имунизира публично

Премиерът Бойко Борисов се похвали в понеделник, че е приказвал с ръководителя на Covid-клиниката в Инфекциозна болница доцент Атанас Мангъров и е схванал от него, че е подготвен да се имунизира. Министър-председателят предложи това да стане обществено, с цел да се убедят хората, че и доцентът, който е критик на формалната линия за противопоставяне на пандемията, поддържа акцията за имунизиране.

" Даже и с Мангъров приказвах, и той ще се имунизира. И него го ваксинирайте обществено, тъй като ми сподели, че е 100% " за " имунизирането ", съобщи Борисов, обръщайки се към министъра на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов. Борисов акцентира, че поддържа контакти и с " двата лагера " в медицинските среди по тематиката Covid-19.
Атанас Мангъров бе представен в последните седмици да твърди, че казусът при имунизациите против ковид не са алергичните реакции, а фактът, че не е ясно какъв е онкогенният капацитет на тези ваксини – т.е. дали на по-късен стадий те не биха могли да доведат до онкологични промени, или пък непознатите белтъци – до автоимунни болести. Според доцента това не са неща, които могат да се открият за три или четири месеца. Той счита, че имунизациите би трябвало да се приложат единствено за най-рисковите за тежко протичане на заболяването групи хора.
Междувременно, Борисов направи своя прогноза за развиването на имунизационната акция, черпейки от богатия си опит със санирането.

" Ще видите, че имунизацията ще стане като санирането – първоначално минаваха емисари и плашеха, че като се санират блоковете, че ще им се вдигнат налозите, ще им ги купи някой, ще им ги продаде. А в този момент кметовете единствено за това питат – по кое време ще продължи санирането. Същото ще стане и с имунизацията. Сега се оповаваме на Европейската организация по медикаментите и на Европейската комисия. Все повече информация ще давате на хората. Ще дойдат разнообразни ваксини. Ще видите, че процентът ще го достигнем ", счита министър-председателят.

Той се ангажира с обезпечаването на скенер и построяването на параклис в столичната болница " Св. Анна ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР