Премиерът Бойко Борисов се озова в центъра на нов дипломатически

...
Премиерът Бойко Борисов се озова в центъра на нов дипломатически
Коментари Харесай

Конфуз: Борисов е срещу операцията в Сирия, но Турция му благодари, че я подкрепя

Премиерът Бойко Борисов се озова в центъра на нов дипломатически срам, откакто получи във вторник признателност от турския външен министър Мевлют Чавушоглу за поддръжката си за турската военна интервенция в Североизточна Сирия. Турският посланик даже уточни позиите на Борисов и унгарския министър председател Виктор Орбан като контрааргумент на европейските рецензии против дейностите на турската войска против кюрдите в Сирия.

Така българският министър председател, който от самото на начало на турската военна атака изяснява в какъв брой положителни връзки е с Ердоган и по този начин се опазваме от бежанци, във вторник се принуди да разгласи публично, че в действителност не поддържа дейностите на Ердоган против кюрдите, а единствено съглашението сред Европейски Съюз и Анкара за задържане на мигрантите.

Не съм подкрепял военната интервенция, а единствено съглашението за мигрантите

" Аз в никакъв случай не съм подкрепял интервенцията, а съм подкрепял съглашението с Турция и това, че Турция го съблюдава на 100 % с България - ясно и тъкмо ", сподели Бойко Борисов след съвещанието на Съвета по сигурността към Министерския съвет.

Борисов е европейският водач, който показва най-твърда поддръжка към турския президент Реджеп Ердоган, и съгласно личните му самопризнания от преди няколко дни, " доста пъти, когато Европа е била доста срещу Ердоган, единствено аз съм отивал там ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР