Премиерът Бойко Борисов се обяви против това бившият председател на

...
Премиерът Бойко Борисов се обяви против това бившият председател на
Коментари Харесай

Бойко Борисов е против Цветанов да е парламентарен сътрудник на ГЕРБ


Премиерът Бойко Борисов се разгласи срещу това някогашният ръководител на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов да заеме позицията парламентарен помощник. "Ще дам на Цветанов право да промени статута си незабавно. Не може толкоз тежко наказване да получи - да напусне Народното събрание, да напусне шефското място на парламентарната група, шефското място на комисия по сигурност и поради този контракт (за жилището - бел. ред.) да се внесе подозрение, че това е надали не пунта мара, казано на преводен език. Това е просто несериозно. Той, тъй като е уверен в своята непорочност и още не може да схване в действителност в каква обстановка се е сложил. Да му се чуди човек ", сподели Борисов пред публицисти в Брюксел.
Цветанов подаде оставка като ръководител на парламентарната група на ГЕРБ и като народен представител след обява за новия му апартамент в столичния квартал "Изток ", платен от строителната компания "Артекс " на по-ниски от пазарните цени. Той обаче резервира поста си на заместник–председател на ГЕРБ. От през вчерашния ден Цветанов е нещатен парламентарен помощник на парламентарната група ГЕРБ.
Попитан за инспекциите на парцелите на ръководещите - за сравняването на пазарна с заявена цена, Борисов съобщи: "Тези самостоятелни организации, щом ревизират на всички жилища, къщи, вили, тераси и к'во ли не, виждате, че на всички места според от това какво искаш да тълкуваш може да намериш всякакво съображение. Аз съм упълномощил на Влади Горанов да изследва и австрийския, и немския модел, на този въпрос в този момент, в случай че имахме явен отговор с по този начин наречените данъчни и пазарни оценки, нямаше да го има въпроса. Кога е въведена тази по този начин наречена данъчна оценка? И какво значи данъчна оценка, и какво значи пазарна? Пазарът е, когато ние с вас спорим, аз съм продавачът, вие сте покупател на този телефон. За вас той може да коства 5 хиляди лева, за мен може да коства 50 лв. ", разсъждава Борисов.
"И виждате тука към този момент играта. Харесах си жилището на картинка, харесах си жилището на ров, харесах си го по интернет, отстъпеното право на градеж, вложение на зелено... и по-късно, като стартират да се сумират цените и парите, и излизат напълно разнообразни сметки. И тука това би могло да бъде един автентичен политически спор би трябвало ли да има въобще данъчни оценки? Или в случай че са на пазарни, кой ще дефинира каква е пазарната цена ", мисли Борисов.
Попитан какво мисли за концепцията бъдещият ръководител на Комисия за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ) да не бъде назначаван от Народното събрание, Борисов сподели: "Чух концепцията президента да назначава, а не Народното събрание. Направете един опит, направете по този начин и дайте 3 часа на българските медии да го видят този човек. Ако удържи на инспекцията, съм подготвен на диалог, който и да е. Нека дадат оферти ", сподели Борисов.
Той акцентира, че дава отговор единствено за своята партия. "Другите партии виждате - те ги плюват - мислят, че дъжд ги вали. В ГЕРБ се подават оставки, всички тези хора и те имат фамилии - имат майки, татковци, дами, деца, мъже. Това въздейства на хората, тези с по-лабилна душeвност не могат да устоят на това напрежение. Виждате, имаме хора приключили на Запад, той пристигнал, с цел да даде това, което може в политиката, не може, просто не устоят. То е непрестанно отвред. Мога оставки да желая единствено от ГЕРБ, тъй като имаме съдружно съглашение, в което е разказано, че тези, които са препоръчани от "Обединени патриоти ", не мога да се въвличам, мога да препоръчам, мога да си кажа мнението ", сподели Борисов. на въпрос подобен ли е казусът с шефа на строителния надзор
На въпрос за абсурда с жилищата на строителната компания "Артекс ", продадени на ръководещи на цени, по-ниски от пазарните, както и прекъсването на градежа на постройката им "Златен век " в столичния квартал "Лозенец ", Борисов съобщи, че не той персонално стопира градежи.
"Аз не спирам градежи, моята роля е да се опитам да събера няколко институции, спомагам проблем да бъде решен. Оттам нататък институциите работят. Ние сме правова страна, не мога да кажа този градеж спрете, моята роля е на модератор на забъркани няколко институции ", сподели Борисов./Дневник
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР