Премиерът Бойко Борисов съзря в скандала около продажбата на ЧЕЗ

...
Премиерът Бойко Борисов съзря в скандала около продажбата на ЧЕЗ
Коментари Харесай

Борисов за ЧЕЗ: Някой иска да повтори февруарските протести, но оставка няма да има

Премиерът Бойко Борисов съзря в абсурда към продажбата на ЧЕЗ на Гинка Върбанова опит да бъдат повторени февруарските митинги от 2013 година, когато първото държавно управление на ГЕРБ подаде оставка.  

" От това, което виждам, виждам, стигам до извода, че някой желае да повтори февруарските събития, по различен сюжет, със същите реализатори, отново с ЧЕЗ, ток и популистки изявления ", сподели Борисов пред публицисти в Народното събрание. 

Борисов обаче съобщи, че този път кабинетът няма да подава оставка и ще  " разнищи до край хората, които провеждат този сюжети ". 

" Насажда се усещането и то доста планувано, че Гинка от Пазарджик, прави договорка, като някой от нас стои зад нея. Това не е истина и цели други последици ", съобщи Бойк дствия “, добави Борисов и акцентира, че държавното управление е подценило обстановката през последните дни. 

Той съобщи, че към този момент е получил документите по договорката за покупката на българския бизнес на ЧЕЗ от чешкото държавно управление и незабавно ги е внесъл в секретното деловодство на Народното събрание, с цел да могат депутатите да се срещнат с наличието им. 

От наличието на документите излизало, че банките, които се чака да финансират Върбакова за договорката, в действителност са изпратили единствено " писма за комфорт, които демонстрират единствено планове ". Той призова 

" В изпратеното от премиера премиера на Чехия виждам руско-грузински офшорки, съветски банки ", сподели още министър председателят, само че отхвърли да каже дали има български банки, тъй като законът не му го разрешава. Борисов обаче призова Банковият контрол в Българска народна банка да се намеси и да провери  информацията за български банки в договорката за продажба на ЧЕЗ.

" Ще замоля шефа на Българска народна банка незабавно да види какви са тези писма и банките, които са ги изпращали. изпращали. Много забавно - напълно отхвърлят, а в това време чеха ми праща, че го има. Банковият ни контрол да се намеси със всички сили, като забележим резултатите, ще ви осведомяваме ", добави още министър председателят. 

Борисов сподели още, че в идващите дни депутатите от ръководещата коалиция ще внесат промени в закона за банките. Съпредседателят на " Обединените патриоти " Волен Сидеров предложи страната да има блокираща квота от 34% при сходен тип покупко-продажби. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР