Премиерът Бойко Борисов съобщи в Пловдив, че за догодина минимум

...
Премиерът Бойко Борисов съобщи в Пловдив, че за догодина минимум
Коментари Харесай

Борисов: Финансирането в образование е наш приоритет

Премиерът Бойко Борисов заяви в Пловдив, че за следващата година най-малко два милиона повече в бюджета ще бъдат дадени за български учебни заведения в чужбина. Той взе участие в 12-ата годишна конференция на Асоциацията на българските учебни заведения в чужбина (АБУЧ). На събитието участват още министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на културата Боил Банов.

По думите на Борисов финансирането в обучение е приоритет за държавното управление, след време тези два милиона могат да станат доста повече, тъй като е значимо децата да бъдат готови, да учат български език, с цел да могат да се върнат умерено с родителите си в България.

" От друго ще отрежем, само че за обучение ще има ", сподели Борисов.

По думите на премиера стотици фамилии са декларирали предпочитание да се върнат, само че проблем е това, че вторите, третите генерации не знаят добре български и родителите се тормозят за акомодацията на децата.

Бойко Борисов се срещна с 400 учители в български учебни заведения в чужбина. " Вие сте най-големите будители ", обърна се към тях той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР