Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е възложил на шефа на

...
Премиерът Бойко Борисов съобщи, че е възложил на шефа на
Коментари Харесай

Борисов иска, АПИ изпълнява: Без GP Group в проектите!

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е упълномощил на шефа на АПИ Светослав Глосов, спазвайки закона, да откри форми още през днешния ден да извади " Джи Пи груп " от плановете с европейско или държавно финансиране.

Софийската градска прокуратура към този момент е образувала досъдебно произвеждане по сигнали за активността на строителната компания " Джи Пи груп. Наложен е и запор и е блокиран превод от 14 милиона евро на компанията поради злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове.

Според Борисов до момента в който към компанията има съмнения за нарушавания, тя не би трябвало да взе участие в планове с европари.

" Проверки ще има на всички места. Ако някой си бърка асфалта не по този начин както би трябвало, а има компании за контрол и способени органи, и те са го проспали, прокуратурата да ги упрекна и да ги вкара в пандиза ", отсече министър председателят.

По думите му неговата политическа воля стига до там, всеки, който е обвинен и против него тече следствие, да бъде изваден от състезанията.

Премиерът даде обещание на пловдивския митрополит Николай, че идната сряда ще предложи на Министерския съвет да бъдат отпуснати 600 хиляди лв. за Духовната семинария в града.

Отделно към 3 млн. лв. поетапно ще дава кабинетът за цялостното възобновяване на мулдавския манастир. В сумата се включва пробутване на тръбопровод към обителта и реорганизация на пътя до нея.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР